Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 15°C

Aksaray’ın ilk mahalle konakları hayata geçiyor

Aksaray’ın ilk mahalle konakları hayata geçiyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ağustos 2021 10:00

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve protokol üyelerinin katılımı ile bir yıl önce temel atma töreni yapılan Yeni Mahalle ve Hamidiye-Alaca Mahalle Konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerinin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Aksaray Belediyesi’nin sosyal ve kültürel yatırımları arasında yer alan Mahalle Konakları ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri hizmete açıldığında mahalle sakinlerinin buluşacağı mekanlar haline gelecek.

Mahaller sakinlerinin çok fonksiyonlu olarak kullanmaları için 1095 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Hamidiye-Alaca Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisin içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alacak. Proje kapsamında seçkin yayın evlerinin kitaplarının yer alacağı zengin bir kütüphane olacak. Kırım misafirhanesi olarak adlandırılan konaklama bölümünde günlük 4 misafir ağırlanabilecek.

Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salon yer alacak. Aynı anda erkek-kadın 40 kişinin ibadet edebileceği mescitlerde proje kapsamında hizmete sunulacak. Düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği 500 metrekare alana sahip bir salon yer alacak.

İnşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı projede çevre düzenlemeleri ve iç teçhizatının tamamlanması ile hizmete açılması planlanıyor.

Şehrin iki farklı noktasında inşaat çalışmalarının devam ettiği Mahalle Konakları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada Mahalle Konakları’nın Aksaray’da ilk olma özelliğine sahip

olduğunu ifade etti. Başkan Dinçer, pandemi sürecine rağmen inşaat çalışmalarının hızlı ilerlediğini ve sona yaklaşıldığını vurguladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.