Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 14°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Başkan Dinçer, Selçuklu Cami ve Külliyesini Vali’ye tanıttı

Başkan Dinçer, Selçuklu Cami ve Külliyesini Vali’ye tanıttı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Nisan 2024 14:08

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na yapımında sona yaklaşılan Selçuklu Cami ve Külliyesini yerinde tanıttı.

Selçuklu Cami ve Külliye projesi, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin simge projesi olarak nitelendirdiği projeleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda inşaatına başlanılan Cami ve Külliye projesi tamamlandığında genç yaşlı, kadın erkek toplumun her kesiminden vatandaşın sosyal ve kültürel faaliyet yapmasına ve verimli zaman geçirmesine yönelik bir sosyal tesis olarak planlandı.

Kaba inşaat aşaması tamamlanarak ince işlik aşamasına gelinen proje alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na; Külliye içerisinde yapımı devam eden 2 bin 100 kişilik ibadethaneyi, Bin 670 metrekarelik kütüphaneyi, 3 Bin 790 metrekarelik otoparkı ve sosyal donatı alanlarını tanıttı.

Selçuklu Cami ve Külliye projesini gezen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu projenin bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hassasiyetle planlandığı söyledi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Selçuklu Cami ve Külliye projesini hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i ve ekibini tebrik etti.

Selçuklu Cami ve Külliye projesinde yürütülen çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şehrimizin birçok noktasına sosyal ve kültürel tesisler inşa ettik. Selçuklu Cami ve Külliye projesi de bu bölge için bir ihtiyaçtı. Projemizin kaba inşaat aşamasını tamamladık. Yakın zamanda ince işçilik ve iç tefrişatını tamamladıktan sonra yeni bir merkezi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Selçuklu Cami ve Külliyesi şehrimizin simge yapılarından biri olacak. Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte projemizi inceledik. Sayın Valimizde projemizi çok beğendi. Proje alanımızda bizimle birlikte incelemelerde bulunan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. ‘’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.