Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Bir Yıl Daha Biterken

27 Aralık 2018 20:10

Vızır vızır geçiyor… Yine bitti işte bir yıl daha. Hissettirmeden sayılar değişti. Yaşlar, çocuklar… Yeni doğanlar… Ebediyete göçenler. .. Takvim yaprakları, saçlarımız, dişlerimiz gibi sapır sapır dökülürken, bir de bakmışız ki; bizden çok uzakta sandığımız yıla gelivermişiz .

Dünya, Güneş etrafındaki bir turunu tamamladığı zaman, bir yandan da üstündeki canlıları yeniliyor. Geçen yıl bir arada olduğumuz birçok tanıdığımızı sonsuzluğa yolcu ettik, birçok bebeğe hoş geldin dedik… Gencecik bedenleri aldı toprak… Yaşlı bedenler köşedeki yatağında ölümü diledi. Kazalar oldu, savaşlar oldu, doğal afetler oldu; ölüme bahaneler oldu. bir yandan boşaldı yeryüzü, bir yandan dolmaya devam etti.

Dünya Güneş etrafındaki turunu tamamladığında; biz sadece yeni bir yıla girdiğimizi, Dünya’nın yeni turuna başladığını zannederken, denizin kıyısındaki kayaların bile dalgaların vurmasıyla şekillerinin değiştiğini, şiddetli rüzgarların oydukları yeni peri bacalarının oluştuğunu , yeni sınırların çizildiğini , asırlık göller kururken yenilerinin oluştuğunu fark edemeyiz. Kaybolmuş medeniyetler gibi, yok olmuş ırklar gibi, eriyen buzullar gibi, doldurulmuş denizler gibi, coğrafyaların değiştiğini hissedemeyiz.

Geçen yıllardaki ağaçlar, parklar, mesire yerlerinin yerlerini beton binaların aldığını bile; kim bilir ne zaman fark ederiz?

“Ohooo daha çok var” dediğimiz her şeyin çoktaaan dünde kaldığını anladığımızda ; daha bilge düşünmeye başladığımızda, dersler aldığımızda, tecrübelerimizin bize kazandırdıklarını bizden sonraya aktarmak için çabaladığımızda ise anlarız ki; yaşlıları dinlemediğimiz , zaman ayırmadığımız, yaşlanmayacağımızı düşündüğümüz zamanları arkamızda bırakıp, biz yaşlı olmuşuz.

Dünyanın Güneş etrafındaki bir turunu tamamladığında, biz sadece yeni bir yıla girdiğimizi zannederken, yeni bir yılı daha görebilecek miyiz, bugün beraber oturduğumuz kaç arkadaşla yarın tekrar görüşecebilecek miyiz, köpeğimizin kedimizin, çok sevgili çiçeğimizin, bizimle geçireceği ne kadar zamanı kaldığını bilemeyiz. Düşünmeyiz.

Beklediğimiz yeni yıl, eskiyi aratmasın. Güzel anılarla dolu, güzel canlılarla dolu, sağlıklı yaşlar aldığımız, yaşlıların dediği gibi “sıralı ölümlerin” olacağı, bakabileceğimiz kadar bebeklerin doğdu bir yıl olsun. Haince bakışlardan, düşmanlıklardan ve savaşlardan uzak, sıcak yuvalarda mutlulukla karşılansın.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.