Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Açıkalın: Atanamayan öğretmenlerin tamamını atayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray 1.Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hakkı Açıkalın: “Atanamayan öğretmenlerin tamamını atayacağız”

Açıkalın: Atanamayan öğretmenlerin tamamını atayacağız
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ekim 2015 10:46

Öğretmen olarak yetiştirdiğimiz, atama bekleyen 330.000 gencimiz bunalım geçirirken, 140.000 öğretmen açığı yaşıyoruz. CHP iktidarında ataması yapılmayan öğretmen kalmayacak, anca bu plansız öğretmen yetiştirmeye de son verilecektir. Tüm öğretmenleri kadrolu atayacağız. Ek göstergelerini, ek ders ücretlerini yükselteceğiz.

Öğretmenlerimiz tekrar toplumun lideri olmalıdır. Bunun temel koşulu en başarılı öğrencilerin Eğitim, Fakülte ve bölümlerini tercih etmelerini sağlayacak politikaları hayata geçirmektir. Öğretmen atamalarında, AKP’nin yaptığı kayırma, kadrolaşma amaçlı atama sistemini kaldırıp, başarı ve liyakati esas alacağız. CHP olarak bunu yapacağız. Eğitime yapılan harcamaları OECD ülkelerinin seviyesine çıkaracağız. Yaşlarına bakmadan isteyen tüm öğretmenlere lisans üstü ve doktora eğitimi için burs sağlayacağız. Yetenekli öğretmenleri yetiştirip, yemekhanesi, geniş bahçesi, spor salonu, güzel sanatlar atölyesi, müzik salonu, toplantı ve tiyatro salonları olan okullar inşa ederek, öğretmenlerimizin hizmetine vereceğiz.

Devlet okulları ile özel okullar arasındaki sosyo ekonomik temelli ayrışmayı azaltacağız. Fakirinde çocuğunun en üst düzeyde eğitim görmesini sağlayacağız. 13 yıllık zorunlu eğitimde yoksul ailelere her öğrenci için 240 TL eğitim desteği sağlanacaktır. Dürüst, yalanı bilmeyen, etik değerleri yüksek, sportif, sanatsal ve kültürel yetenekleri gelişmiş gençler yetiştireceğiz. Liseli gençlere lise kart ile harçlık vereceğiz.

Meslek liselerini bitirip işsiz gezen gençlerin sorunlarını baştan çözeceğiz. İlköğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilerin öğretmenlerinin ve velilerinin onayı ile meslek liselerine sınavsız girişini sağlayacağız. Sanayi kuruluşları ile iş birliği içerisinde Organize Sanayi Bölgelerinde ve sanayi sitelerinde Yatılı Meslek liseleri kuracağız. İş garantisi ile öğrencileri alacağız. Mesleki eğitimin eş güdümünden sorumlu Mesleki Eğitim Yüksek enstitüsü kurup, meslek liseleri, Meslek yüksek okulları, teknik eğitim fakültelerinin yönetimini bu enstitüye bırakacağız. CHP iktidarı ülkemizin kalkınmasının temeli olan Eğitimin altın yılları olacaktır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.