Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Aday gösterilmedi, zehir zemberek sözlerle istifa etti

Aday gösterilmedi, zehir zemberek sözlerle istifa etti
Aksaray Anadolu AŞ
15 Ocak 2024 16:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Aksaray’da ilçe belediye başkanı adaylarını açıkladı.

MHP’den Ağaçören Belediye Başkanı aday adayı olan Türkeş Özbek, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde Fevzi Yalman’ın aday gösterilmesi üzerine zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti.

MHP’den Ağaçören Belediye Başkanı aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Türkeş Özbek, parti yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Özbek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“31 Mart seçimleri için sizlerin de bildiği gibi Ağaçören Belediye Başkan adaylığı için sahadaydık. Ama yine de etik değerler doğrultusunda ocaktan aldığımız terbiye ile aday adaylığı için müracaat etmeden mevcut belediye başkanımız Yaşar Bekleviç’in müracaatını bekledim. Mevcut Başkanımızın aday olmayacağını söylemesi üzerine aday adaylık müracaatımı son gün MHP genel merkezine yaptım. Ama gelinen bu süreçte MHP ile Ülkü Ocakları ile bir bağı olmayan, kapısının önünden geçmeyen, yıllardır AKP’ye hizmet etmiş bu seçimler için AKP’ye aday adaylığı müracaatı yapmış birine Belediye Başkan adaylığı verilmiştir.

Aksaray il yönetimi ve milletvekilinin Parti içinde gerçekleştirdiği kumpaslar ve kişisel ikbal hırsları süreci bu noktaya taşımıştır. Sadece ilçemizde değil tüm il ve ilçelerde yanlış hesaplar 1 Nisan günü apaçık her kesimler tarafından görülecektir.

Bizim geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer belli. Soyumuz sopumuz belli, kavgamız belli, davamız belli.

Cumhur ittifakı sürecine aykırı hiçbir harekette bulunmadım, hatta yeri geldi kan kusup kızılcık şerbeti içtim yeter ki davam zarar görmesin diye. Her zaman Devletimin, birlik ve beraberliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne hiçbir zaman gölge düşürmedim. Bundan sonra da düşürmeyeceğim. Ben kutsal davama yüce merhum Başbuğu Alparslan Türkeş’ten öğrendim. Devletin varlığı ve birliği için vatanın bölünmez bütünlüğü için gerekirse canımı vereceğim. Başbuğ Alparslan Türkeş’in kurduğu bu yolda inandığım değerlerden daha da taviz vermeden yürüdüğüm bu yolda 35 yıllık siyasi hayatıma noktayı koyarak, Milliyetçi Hareket Partimizden istifa ettiğimi üzülerek ifade etmek istiyorum.

Benimle birlikte hareket eden memleket sevdalıları, ilçe yönetiminden, il genel ve belediye encümen aday adayı arkadaşlarımın tümü partiden istifalarını vermişlerdir.

Demokrasiye gönülden inanan biri olarak halkın iradesine sahip çıkmak adına bu güne kadar sahada olduğum gibi bundan sonrada sahada olacağım. Dost ve arkadaşlarımla yapacağım istişareye göre düşünce yapımıza uygun bir siyasi parti çatısı altında yolumuza devam edeceğiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.