Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 26 Şubat 2016 Cuma günü Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi..

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2016 21:42

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Valisi Şeref Ataklı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetler arasında, öne çıkan çalışma; 2016 yılı Mali Destek Programı’nın ilan edilmiş ve tanıtım toplantılarının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Yine bu çalışmalara, 39 adet Teknik Destek Projesi için eğitim ve danışmanlık uygulamaların tamamlanmış olması eklenebilir.

Öte yandan, Mali Destek kapsamındaki 49 Adet proje ile 2 adet Güdümlü Projenin uygulamaları davam etmekte olup bu projelerin izleme, ihale, sözleşme değişiklikleri,  raporlama, ödeme ve diğer işlemleri takip edilmektedir. 

Geride bıraktığımız bir aylık süreç içerisinde, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (URGE) Programına Aksaray’daki Hayvancılık İşletmelerinin dahil olması için Aksaray Ticaret Borsası’nda toplantı gerçekleştirilmiş, Projeye Aksaray, Kırıkkale ve Nevşehir İlleri dahil edilmiştir.

Ayrıca, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 6 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlatılmıştır. Aynı konu ile ilgili Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzalanmıştır.

Kırşehir’de gerçekleştirilen 2 adet KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 2015 Yılı Ajans Faaliyet Raporu’nun hazırlanması ve Niğde OSB Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu ARGE Destekleri Tanıtımı etkinliği, geçen ayın önemli faaliyetleri arasında yer almıştır.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında; Kırıkkale’de uygulanan madde bağımlılarına yönelik “Hayat Boşluk Kabul Etmez” Projesi’nin TR71 Bölgesi’nde yaygınlaştırılması konusu yer alacaktır. Niğde İli “Marka Şehir” çalışmalarının gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışmalar ve Genel Sekreterlikçe hazırlanan Yıllık Birim Faaliyet Raporu da bu toplantıda değerlendirilecek diğer maddelerdir.

Önümüzdeki bir aylık dönemde; Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB ve Aksaray Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi Fizibilitesi çalışmalarının tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca, Seyfe Gölü Sürdürülebilir Turizm Raporu değerlendirilecek ve AHİKA Devlet Destekleri Rehberi hazırlanacaktır. Ayrıca 2 Şubatta ilan edilen Mali Destek Programı kapsamında TR71 Düzey 2 Bölgemizin tüm illerinde proje hazırlama eğitimleri verilecektir.

Girişimcilik Eğitimleri ise önümüzdeki ay da devam edecektir. Kırşehir’de 2, Niğde’de 6 adet girişimcilik eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.