Dolar 32,4930
Euro 34,6021
Altın 2.499,28
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 21°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

İç Anadolu Bölgesi illerinin kalkınması amacıyla kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı, aylık olağan yönetim kurulu toplantısını Kırıkkale’de gerçekleştirdi..

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2017 18:01

İç Anadolu Bölgesi illerinin kalkınması amacıyla kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı, aylık olağan yönetim kurulu toplantısını Kırıkkale’de gerçekleştirdi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez Başkanlığındaki toplantıya Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz’ın yanı sıra; Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

JEOFİZİK İHALEYE ÇIKACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez “Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında; EMİTT Turizm Fuarına katılım sağlanması, bölge illeri için Ekonomi Göstergeleri Raporları ile bölge illerinin beşeri, sosyal, iktisadi ve altyapı bilgilerini özet halinde içeren bilgi notları hazırlanması sayılabilir. Bu faaliyetlere ek olarak Kırıkkale ilinde Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışması için ihale ilanı gerçekleştirilmiştir” dedi.

90 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

“Ayrıca, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansına Bölge illerinin tarım/hayvancılık yatırımları ile ilgili potansiyeli ve sektörde faaliyet gösteren işletmeler hakkında bilgi sunulmuştur. Yine geçtiğimiz bir ay içerisinde AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” Projesi faaliyetlerine devam edilmiş, proje kapsamında illerimizde Diksiyon ve Sunum Teknikleri Eğitimleri düzenlenmiş ve eğitimlere toplam 90 kişi katılım sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pekmez, “9-12 Şubat tarihlerinde Filipinler’de 21.si düzenlenen Balon Festivali’ne Bölgeden katılım sağlanabilmesi için gerekli organizasyon çalışmaları Ajansımız tarafından gerçekleştirilmiş ve 3 firmamız toplam 4 balon ile ilgili festivale katılım sağlayarak, hem bölgemizin hem de ülkemizin tanıtımını gerçekleştirmiştir.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI

“Bu faaliyetlerin yanı sıra Niğde Fuar Alanı ve Kültür Merkezi fizibilite hazırlık çalışmalarına ve Niğde ilinde faaliyette bulunan elma ve patates üreticilerinin İtalya’da iyi örnek uygulamalarını görmeleri amacıyla organizasyon çalışmalarına devam edilmiştir.

Öte yandan, Girişimcilik eğitimlerinin ve desteğinin verimliliğini ölçmeye yönelik işletme ziyaretlerine ve anket çalışmasına başlanılmıştır.”

RAPORLAR BAKANLIĞA SUNULACAK

“Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; Genel Sekreterlikçe hazırlanan Yıllık Birim Faaliyet Raporu’nun, Yönetim Kurulu’nun onayına sunulması konusu yer almaktadır. İlgili mevzuat gereği, Yönetim Kurulu tarafından Yıllık Ajans Faaliyet Raporu’nun kamuoyuna duyurularak, Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulması ve bir örneğinin İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi gerekmektedir.  Ayrıca, bütçe döneminin bitimini takiben gerçekleşen bütçe sonuçları, Genel Sekreterlik tarafından Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak ve karara bağlanacaktır.” dedi. Kırıkkale Tüpraş Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.