Dolar 32,5872
Euro 34,8257
Altın 2.507,53
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

‘Aile İçi İletişim’ konferansı yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü katkıları ile Atatürk Kültür Merkezinde ‘Aile İçi İletişim’ konulu konferans düzenlendi..

‘Aile İçi İletişim’ konferansı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2016 16:53

Konferansın açılışında konuşan Vali Şeref Ataklı: “Emekleriyle hayatın her alanında üretken ve başarılı olabileceklerini gösteren, kendi ayakları üzerinde durabilen, metalaştırılmadan, sadece cinsiyeti kullanılarak istismar edilmeden; kendi kişiliğiyle, kimliğiyle, inancıyla, değerleriyle hayatta hak ettiği yeri alabilen tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresinin erkeklerden 5 yıl daha fazla olduğunu ve dolayısı ile yaşlı nüfusta kadınların erkeklerden fazla olduğunun belirten Vali Ataklı, bu kapsamda Aksaray’da gerek evde bakım parası gerekse Huzurevi ve Özel Bakım Merkezlerinde bakım hizmeti verilmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün gerekli çalışmaları yaptığını belirtti.

Aksaray genelinde 379 kadına Sosyal Ekonomik Destek sağlandığını belirten Vali Ataklı, 1122 kadına da evde bakım parası adı altında nakdi yardım yapıldığını belirtti.

Vali Ataklı: “Son yıllarda çalışanların, özellikle de kadınların haklarını korumaya yönelik çok önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Devletimizin, meslek kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerinin yürüttükleri gayretli çalışmalar sonucu güzel gelişmeler gerçekleşmişti. Mesela kız çocuklarının okullaşma oranı ilkokul ve ortaokulda yüzde 96’ya, lise düzeyinde ise yüzde 79’a yükseldi. Yine kadın istihdam oranının yüzde 30’a, kadınların TBMM’deki temsil edilme oranı yüzde 15’e yükseldi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan kadın oranlar önemli oranda arttı. Aksaray olarak bizde 2015 yılı içerisinde 49 kadını işe yerleştirdik” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik çıkarak ‘Aile İçi İletişim’ konulu konferansını sundu.

Prof. Dr. Nazik, Yapılan araştırmalarda, aile içi veya okulda şiddete bizzat maruz kalmış veya birinci elden tanık olmuş bireylerin oranı yüzde 40’ları bulduğunu belirtti. Şiddete maruz kalan kesim dezavantajlı olarak nitelendirdiğimiz yaşlılar, kadınlar, engelliler ve çocuklar olduğunu belirterek bu dezavantajlı guruba pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik’e günün anısına Vali Şeref Ataklı tarafından hediye taktim edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.