Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ak İrfan Koleji’nde aşure sevinci

TEOG ve Bilim Olimpiyatlarındaki başarılarının yanında sosyal ve kültürel faaliyetleri ile öne çıkan Ak İrfan Kolejinde Aşure sevinci yaşandı..

Ak İrfan Koleji’nde aşure sevinci
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ekim 2015 12:16

Yeni hicri yıl ve Muharrem ayına girilmesi nedeni ile Ak İrfan Anaokulu, ilkokul ve Ortaokul öğrenci ve velilerine okul bahçesinde Aşure İkramında bulunuldu. Güzel bir havada gerçekleşen faaliyet hakkında okul velileri güzel düşünülmüş bir faaliyet, bu faaliyet sayesinde diğer velilerimizle tanışma ve muahebbet etme imkanını yakaladık, bu tür faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz dediler.

Ak İrfan Koleji İdarecilerinden Ali ÖZLÜK ise “Bizler dini bayramları mübarek geceleri Hicri Takvime göre kutlamaktayız. Muharrem Ayı da Hicri Takvime göre her yeni yılın ilk ayı. Muharrem ayının ve Aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On Muharrem, yani aşure günü; dinler tarihinde kutsal bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde bir çok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Bu günde, Peygamber Efendilerimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir.

Ak İrfan Koleji olarak bundan sonra dini ve milli kültürel değerlerimizi öğrencilerimize yaparak yaşatarak anlatma yönünde faaliyetler yapacağız. Hicri yeni yılın ve Muharrem ayının ve Aşure gününün inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dileriz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.