Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Ak Kadınlardan Bayırbucak’a yardım tırı

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Suriye’de Bayır – Bucak Türkmenleri’ne süt, bebek bezi, bebek maması, gıda ve battaniye yardımı gönderildi..

Ak Kadınlardan Bayırbucak’a yardım tırı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Aralık 2015 23:05

Verenel Derneği aracılığıyla Cumartesi Semt Pazarı içinde organize edilen programa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Verenel Derneği Başkanı Serdal Seyyirden, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Suriye’ye yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri için daha önce yardım kermesi düzenlediklerini belirterek, buradan elde edilen gelirlerin Bayır-Bucak Türkmenleri’ne yardım olarak gönderildiğini kaydetti.

Başkan Pak, “Kermesimizden elde ettiğimiz gelirleri Bayır – Bucak’taki Türkmenlerimize bebek bezi, bebek maması ve gıda alarak tırımıza yükledik. Yine kendi aramızda yaptığımız çalışmalarla battaniye ve yorganlar aldık. Soğuk kıy gününde inşallah Bayır-Bucak’taki Türkmen kardeşlerimiz üşümesinler dedik. İnşallah bu yardımlarımız Türkmen kardeşlerimize ulaşacak. Bayır-Bucak bölgesi Ankara anlaşması ile birlikte Türkiye’den koparılan parçanın bir kısmıydı Hatay bölgesi ile birlikte. Daha önce Türkiye’nin sınır dışında kalan bölgesiydi. 1938 yılında Hatay Türkiye sınırlarına dahil oldu ama Bayır-Bucak bölgesi ne yazık ki sınır dışında kaldı. Burada Türk kardeşlerimiz, kendi öz soyumuzdan gelen kardeşlerimiz yaşıyor. Böyle bir savaş durumunda bizde onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Herk zamanda onların yanında olacağız. İnşallah bundan sonra oradaki savaş biter. Savaşlar sona ersin, Suriye’de, bütün Müslüman kıtalarında böyle savaşlar yaşanmasını arzu ediyoruz. Türkiye’deki terör belasının da kısa sürede sona ermesini temenni ediyorum. 2016 yılının bizlere ve tüm Müslüman alemine iyilikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde TIR Suriye’deki Bayır,Bucak Türkmenleri’ne ulaşmak üzere yola çıktı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.