Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Ak Parti Gençlik Kolları 28 Şubat darbesini kınadı

Aksaray’da Ak Partili Gençler 28 Şubat 1997’de yaşanan darbe süreci ellerinde pankart, temsili sandık, zarf ve asker botu ile kınadılar..

Ak Parti Gençlik Kolları 28 Şubat darbesini kınadı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2016 17:31

Aksaray’da AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 28 Şubat 1997’de yaşanan post modern darbe süreci kınandı.

Cuma Namazı sonrası Ulu Cami önünde Başkan Muhammed Aktaş önderliğinde toplanan AK Parti Gençlik Kolları, genç kadrosu ile birlikte 28 Şubat 1997’de yaşanan darbe süreci kınandı. Gençler, üzerlerinde ’28 Şubat’ta demokrasiye balans ayarı dediler’, ’28 Şubat’ta irtica PKK’dan tehlikelidir dediler’, 28 Şubat’ta tankları yürüttüler’, ’28 Şubat’ta bizi işimizden ettiler’, ’28 Şubat’ta türban özgürlük değil gericiliktir dediler’, ‘Demokrasiye vurulan kara leke’ yazılı pankartlarla 28 Şubat’ı kınadı.

Temsili bir sandık, zarflar ve asker botunu Ulu Cami önüne koyarak kınama yapılırken, burada bir açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, 28 Şubat 1997’de Türkiye’nin demokrasi tarihine ek kararlar ile millet iradesine büyük bir darbe vurulduğunu belirterek, “28 Şubat 1997 günü Milli Güvenlik Kurulu adına dahi ters düşülerek güvensizlik yaratılmış ve demokrasi tarihimize ek kararlar ile millet iradesine büyük bir darbe vurulmuştur. İrtica ile mücadele adı altında Ülkenin tüm kesimlerine baskı ve insan hakları ihlali yaşatılmıştır. İrtica PKK’dan daha tehlikelidir diyerek, olmayan düşman irtica ile savaşa giren bu güruhlar yüzünden savaşı kaybeden aziz milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Kara şubat denilen bu dönemde Demokrasiye el konulmuş ve millet iradesi hiçe sayılmıştır. İrtica ile mücadele diyerek başörtülü kadınlarımız ve kız kardeşlerimizin insani hak ve özgürlüklerine el konularak, eğitim hayatları bitirilmiş ve temel hak ve hürriyetleri ellerinden alınmıştır. Milyonlarca kardeşimiz başörtülü oldukları için kendileri ve aileleri fişlenmiştir. Çok acı ki binlerce kardeşimiz eşi ve işi arasında tercih yapmaya zorlanmış, binlercesi işinden binlercesi de eşinden olmuştur. 28 Şubat süreciyle ilişkili olarak Minareler süngü Kubbeler miğfer Camiler kışlamız Müminler asker diyen dik duruşlu bir belediye başkanı mahkûm edilmiştir. Allaha şükürler olsun ki Pınar Hisar cezaevi adeta Medreseyi Yusufiye olmuş, 2002 Yılında, bin yıl sürecek denilen 28 Şubatı alaşağı eden ve Milletimizin Yüce iradesiyle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubatçı zihniyetlere ve odaklara milletimizin en büyük cevabıdır. Süreç içinde ve sonrasında bu haksızlıklara maruz kalan tüm kardeşlerimizin acısını bir İmam Hatipli kardeşiniz olarak en derinden paylaşıyorum. 28 Şubatı Lanetliyor ve süreçte yaşanan oyunları unutmadığımızı Millet iradesini her zaman üstün tutacağımızı siz değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.