Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Ak Parti heyetinden engellilere ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aksaray Ak Parti heyeti Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya’yı ziyaret etti..

Ak Parti heyetinden engellilere ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2015 17:27

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı Hikmet Ceviz, İl Başkan Yardımcısı Serdal Seyyirden, AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Cüneyt Avan, Yönetim Kurulu Üyeleri Gül Karakoyun, İbrahim Oflaz ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kürşat Kalkan, Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya’yı ziyaret etti. Engelliler ile görüşen AK Heyet, engellilerin talep ve önerilerini dinledi.

Burada bir açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Serdal Seyyirden, AK Parti hükümetinin engellilere yönelik her alanda ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, engellilere ciddi anlamda özen gösterildiğini ve yaşam alanlarının daha da iyileştirilmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yapıldığını kaydetti. Her bireyin engelli adayı olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Seyyirden, “Bizlerde birer engelli adayıyız. AK Parti hükümetimiz engelli kardeşlerimiz için zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Son zamanlarda bu çalışmalar daha da kapsamlı hale getirilerek engelli kardeşlerimizin yaşam alanları kolaylaştırılıyor. Bizlerde Aksaray’da elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizi her zaman gözetip onların öneri ve şikâyetlerini takip ediyoruz. Bizim amacımız dediğim gibi engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını genişletmek, onların önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmaktır. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapabileceğimiz bir şey olursa bizlere her zaman ulaşabilirsiniz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi..

ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLER BİR BİR KALDIRILIYOR

Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz derneğimizi Aksaray’da 1997 yılında kurduk. O dönemde engelliler birbirine selam bile vermiyordu. Sonra biz çıkıp engelli kardeşlerimizi tek tek bulduk. Engelli kardeşlerimizi derneğimize üye yaptık. O zaman engelli kardeşlerimiz hep ikinci sınıf insan muamelesi görüyordu. Memur olan engellilerimiz var ve biz onların ayağına gittik ve üye yaptık. Bir süre sonra Aksaray’da belli bir hıza kavuştuk. Sonra derneğimizi Aksaray’a kabul ettirmek için çalıştık ve kabul de ettirdik. Seviyeli bir yönetim oluşturarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bunun yanında bize en büyük destek hükümetimizden geldi. Önceden yüzde 3 bir kontenjanımız vardı. Benim çalıştığım kurumda mesela 5 kontenjanımız vardı ama sadece ben vardım. Ancak kendine her zaman dua ettiğimiz, Allah razı olsun uzun adam Recep Tayyip Erdoğan bize çok büyük destekler verdi. Kontenjan kullanılma çalışmasını bizzat kendisi takip etti. 2004 – 2005 yılında başladı ve bu çalışmaları bizzat takip etti. Allah razı olsun. Şimdi Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bir çalışması var. İnşallah kontenjanı yüzde 4’e çıkartmayı düşünüyorlar. Şimdi genel olarak baktığımızda ise engellilerimiz çok şanslı artık. Her türlü ihtiyaçlarımız makul çerçeveler kapsamında karşılanıyor. Önümüzdeki engeller bir bir kaldırılıyor. Artık evlerinden çıkmayan engelli kardeşlerimiz her türlü sosyal hayata, çalışma hayatına girebiliyor. Gerçekten bu yapılanlar çok önemli çalışmalar bizim için. Allah razı olsun hükümetimizden” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Üyesi Gül Karakoyun Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya’ya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle çiçek takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.