Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ak Parti sadece Türkiye’nin değil, tüm mazlumların umudu

Ak Parti sadece Türkiye’nin değil, tüm mazlumların umudu
Aksaray Anadolu AŞ
5 Aralık 2018 12:31

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sıradan bir parti olmadığına değinen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, partilerinin milletin içinde, milletin ruhunda, medeniyet damarlarında yaşayan büyük bir siyasi hareket olduğunu bildirdi.

AK Parti’nin milletin kaderiyle bütünleştiğini vurgulayan Başkan Altınsoy, “AK Parti sadece Türkiye’nin geçmişiyle oyalanan değil, ülkenin güçlü ve büyük bir Türkiye olarak geleceğe doğru emin adımlarla yürüyen, kökü mazide olan bir partinin adıdır. Bu anlamda AK Parti güçlü ve büyük Türkiye’yi ortaya koyma mücadelesi veren bir partidir.” dedi.

Milletin kendisine hizmet eden hiç kimseyi unutmadığını anlatan Altınsoy, “Nasıl Menderes’in ismi unutulmadıysa, nasıl Özal’ın ismi unutulmadıysa, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi ve arkadaşlarının ismi de unutulmayacak, Türkiye’nin geleceğinde Tayyip Erdoğan’ın ismi altın harflerle yazılacaktır.” diye konuştu.

Büyük medeniyet hareketinin, milletin çizgisini, milletin iradesini Türkiye’de siyaset sahnesine taşıyan AK Parti’nin bazı özellikleri bulunduğunu aktaran Altınsoy, AK Parti’yi Türkiye’nin davasını omuzlamış bir parti haline getiren, bütün İslam coğrafyasının, bütün mazlum milletlerin davasını omuzlamış bir parti haline getiren temel özellikleri bulunduğu dile getirdi.

AK Parti’nin reformcu özelliğinden de bahseden Altınsoy, şöyle konuştu: “En temel özelliğimiz budur. AK Parti ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal yardımlar, savunma, enerji reformları yaptı. Ancak AK Parti’nin en önemli reformu Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine geçmiş olmasıdır. Öyle devrim niteliğinde bir reform yaptık ki artık Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. Millet oy verdiği akşam sadece Cumhurbaşkanını değil, hükümeti de seçmiş oldu. 24 Haziran’da yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak yine Tayyip Erdoğan seçilerek tarihe geçti, yoluna devam ediyor, Allah yolumuzu açık etsin.”

AK Parti’nin en büyük reformunun Cumhurbaşkanını karanlık odaların içerisinde kapalı kapılar ardında seçmesini bir kenara bırakıp milletin seçmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Altınsoy, AK Parti’nin önemli reformlarından birisinin de hak ve özgürlükler alanında yaptığı reformlar olduğunu, Türkiye’de hak ve özgürlükler alanında atılan adımların AK Parti’nin en önemli özelliklerinden biri olduğunu bildirdi.

Millete güvenen bir parti olmasının en önemli özellikleri arasında olduğunu anlatan Altınsoy, “Bu siyaset çizgimizin temel özelliği millete güvenmektir. Devlet milletin hizmetkarıdır. Devlet nihayetinde bir mekanizmadır asıl olan milletin kendisidir. Devletin milleti şekillendirme alışkanlıkları da artık geride kaldı.” ifadelerini kullandı.

Kalkınmacı bir parti olmasının partilerinin ayrılmaz özelliği olduğuna değinen Altınsoy, “Kalkınmayı sadece belirli bölgelerde bazı çevrelerin zenginleşmesi için isteyen bir siyasi parti değiliz. Çünkü bizim için kalkınma Türkiye’nin her yerinde olmak durumundadır. Bizim için Diyarbakır neyse Muğla’da odur.” dedi.

AK Parti’yi Türkiye’nin kaderi olarak değerlendiren Altınsoy, şöyle devam etti: “AK Parti sadece bir bölgenin, bir etnik yapının değil, bütün Türkiye’nin partisidir. Her yerde var olan bir partiyiz ve bayrağımız dalgalanıyor. Ülkemizin her yerinde varız, var olmak zorundayız. Türkiye’nin teminatı olan AK Parti aynı zamanda en kucaklayıcı siyasi harekettir. Bizim lügatimizde insanları etnik kökenine göre ayırmak yok. Bizim

kitabımızda insanları mezheplerine, meşreplerine göre ayırmak da yok. İnsanları hayat tarzlarına göre de ayırmak yok. Kimseyi ötekileştirmez, kimseyi bir diğerinden ayrı görmeyiz.”

Türkiye’de farklı etnik kökenlere sahip vatandaşların bir arada aynı medeniyetin çocukları olarak yaşadığına işaret eden Altınsoy, “Türkiye’nin millet varlığı çok geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. AK Parti Türkiye’nin yükünü omuzlamış, siyasi bir hareket olarak dünya mazlumların, mağdurların ve kimsesiz çoğunlukların da partisidir. Dünya mazlumlarının sözcüsü, dünya mazlumlarının öncüsüdür.” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2019 seçimlerinin önemli geçiş noktalarından birisi olduğuna işaret eden Altınsoy, Aksaray’ın seçimlerden başarıyla çıkacağını sözlerine ekledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.