Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

AK Parti’de Aksaray Milletvekili adayları kimler olacak?

AK Parti’de Aksaray Milletvekili adayları kimler olacak?
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2023 18:29

AK Parti’de nefesler tutuldu! AK Parti’de aday listeleri ne zaman açıklanacak? AK Parti’nin Aksaray Milletvekili adayları kimler olacak?

AK Parti’de nefesler tutuldu! AK Parti’de aday listeleri ne zaman açıklanacak? AK Parti’nin Aksaray Milletvekili adayları kimler olacak?

28.Dönem Milletvekili Aday Adayları bir yandan kulis faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan Ankara’dan gelecek müjdeli haberleri bekliyor.

AK Parti’de listeler ne zaman açıklanacak?

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimine kilitlendi. Tüm partilerde olduğu gibi AK Parti’de Milletvekili Listelerinin ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu.

Temayül, mülakat, anket…

AK Parti her seçim döneminde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri için de milletvekili aday adaylığı müracaatlarının ardından önce temayül yoklaması sonrada ön mülakatlar gerçekleştirdi. Aksaray’da AK Parti’ye mevcut vekiller dahil 46 başvuru olduğu biliniyor.

Temayül ve mülakatların yapıldığı milletvekili aday adayları için anket çalışmalarıda tamamlandı.

Listeye nihai kararı Erdoğan verecek

AK Parti’de milletvekili aday adayları ile ilgili süreç AK Parti Genel Merkezi’nde alt komisyonun vekil sıralamasını düşürerek üst komisyona havale etmesinin ardından, üst komisyon da listeyi 6’ya düşürerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Erdoğan önüne gelen listeleri kurmayları ile değerlendirerek netleştirecek. Nevşehir’deki sıralama konusunda Erdoğan’ın nihai kararı vermesi bekleniyor.

Karar 8 Nisan’da netleşecek

Erdoğan’ın listelere nihai şeklini vermesi ile Aksaray ve diğer illerin milletvekili sıralaması son halini almış olacak. Listeler 9 Nisan 2023 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ya teslim edilerek kamuoyu ile paylaşılacak.

11 Nisan’da aday tanıtım toplantısı

Öte yandan AK Parti’de Aksaray dahil 81 ilin listelerinde sıralamaya giren adaylar 11 Nisan 2023 tarihinde belirlenen yerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplantı ile kamuoyuna tanıtılacak.

Aksaray’da heyecan dorukta!

Nefesler tutuldu ve AK Parti’de aday adayı 46 isimden 4 isim belirlenecek ve 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Aksaray’dan Milletvekili adayları belli olacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.