Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

AK Parti’den dikkat çeken belediye raporu!

AK Parti’den dikkat çeken belediye raporu!
Aksaray Anadolu AŞ
3 Eylül 2018 21:54

AK Parti yerel seçimler öncesi Türkiye genelinde vatandaşların belediyelere ilişkin sorunlarını rapor haline getirdi. Raporda 6 ana başlıktaki sorunlar dikkat çekti. 

AK Parti, yerel seçim öncesinde Türkiye genelinde parti ayrımı yapmaksızın vatandaşlara belediyelere ilişkin sorunlarını rapor haline getirdi. Raporda, 6 ana sorun dikkat çekti. Belediyelere yönelik şikâyetlerin başında yolsuzluk ve rant iddiaları geldi.

Seçmenin yerel yönetim raporu şöyle:

Şehirlerdeki altyapı eksiklikleri en çok şikâyet edilen konu oldu. Vatandaşlar. çalışmaların bir türlü bitmemesinden, sürekli aynı çalışmaların tekrar etmesinden rahatsızlığını dile getiriyor.

Yolsuzluk ve rant algısı, yerel yönetimler ve belediye hizmetlerinde sürekli gündem oluşturuyor. Plan tadilatları ve kentsel dönüşümden kaynakları rant iddialarından çok rahatsızlık var.

Belediye hizmetlerinin rüşvet ve komisyonsuz yapılmadığı, imar izinlerinde yakın şirketlere kayırmacılık yapıldığı iddiaları çok yoğun şekilde dile getiriliyor. Vatandaşın 50 katlı bir bina görse ‘Kimbilir ne rant var burada’ diye şüpheyle baktığı anlatılıyor.

Vatandaşlar, şehir yaşamındaki kalite eksikliğinden şikâyetçi:

‘Alt geçit-üst geçit yapılıyor, yüksek binalar yapılıyor ama insanların sosyal hayatlarını dolduracak mekânlar yeterli değil, kültür merkezleri boş, parklar bakımsız ve yetersiz. Yeşil alanlara sürekli bina yapılıyor.’ Seçmen şehirde nefes alayacağı alanlar ve mekânların olmadığından şikâyet ediyor.

Vatandaşlar. belediye hizmetlerini yürüten üst düzey yöneticilere ulaşamamaktan yakınıyor.

Seçmenler ayrıca belediye, harcamalarının ve hizmetlerinin tam olarak denetlenmediğini düşünüyor. Belediye gelirlerinin amacına uygun kullanılmadığı, belediye çalışanların işini hukuk kurallarına uygun yapıp yapmadığını denetleyen mekanizma olmadığını düşünüyor. Yolsuzluk ve rantın da denetim yetersizliği nedeniyle yaşandığını savunuyor.

Vatandaşlar. belediyelerin hizmet ve vaatlerinin sürekli kendini tekrar ettiğini düşünüyor. ‘Kaldırım, alt geçit, park yapmak’ gibi tekrarlanan hizmet ve vaatlerin seçmene cazip gelmediği, hizmetlerin sıradanlaştığı ve yeni ve farklı proje beklentisi olduğu belirtiliyor. Modern bir kent yaşamında olması gereken kültür ve sanat ağırlıklı hizmetlerin olmadığı ifade ediliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.