Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Akademik yıl açılışı ilk kez toplu olarak düzenlendi

2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi..

Akademik yıl açılışı ilk kez toplu olarak düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2016 16:42

İlk kez üniversite boyutundan ulusal boyuta taşınan ve toplu şekilde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Senato Üyesi sekiz akademisyen de iştirak etti.

– 2003-2016 Yılları Arasında Ülkede 104 Üniversite Kuruldu –

Törenin açılış konuşmasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptı. Cumhuriyet döneminde ilk üniversitenin, 1933 yılında, İstanbul Darülfünununun İstanbul Üniversitesi’ne dönüştürülmesiyle kurulduğunu anımsatan Prof. Saraç, 2003 yılına kadar geçen 70 yıl içinde kurulan üniversite sayısının 77, 2003-2016 yılları arasında kurulan üniversite sayısının ise 104 olduğunu belirtti. Öğrenci sayısı bakımından bir karşılaştırma yapıldığında, bu sayının 7 milyonu aştığını dile getiren Saraç, “Bu da neredeyse yükseköğretimde okullaşmanın 3 kat arttığını göstermektedir. Türk yükseköğretim tarihini inceleyen gelecek çağın tarihçilerinin 2003-2016 yılları arasındaki dönemi yükseköğretim tarihinin olağanüstü sıçrama yılları olarak nitelendirecektir” dedi.

– Yükseköğretimde Son Derece Önemli İlerlemeler Sağlandı –

Yükseköğretim Kurulu’na tüm üniversitelerin katılımıyla akademik yıl açılış töreni düzenlediği için tebriklerini ileterek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninin bir ilk olduğunu, her yıl devam ederek geleneksel bir hal alacağına inandığını söyledi. 2002 yılı sonunda ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde eğitim konusunu önceliklerin arasında ilk sıraya yerleştirdiklerine, fiziki altyapısından personeline, araç-gerecinden müfredatına kadar eğitimin tüm alanlarında büyük reformlar gerçekleştirdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede yükseköğretim konusunda da Türkiye’de çok önemli ilerlemeler sağlandığını belirtti.

– Öğrenci Sayısı 7 Milyonu, Akademisyen Sayısı 67 Bini Aştı –

2002 yılında üniversite sınavına başvuran 1 milyon 817 bin 590 kişiden 662 bin 336’sının bir yükseköğretim programına yerleştirildiğini ve oranın yüzde 35 olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında bu oranın yüzde 46’yı, yükseköğretim programına yerleşen öğrenci sayısının da 983 bini bulduğunu bildirdi. Türkiye’nin 81 ilinin tamamında üniversite olduğunu, yükseköğretim kurumlarındaki toplam öğrenci sayısının bugün 7 milyonu, öğretim elemanı sayısının ise 67 bini aştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye’nin artık yükseköğretime geçişte herhangi bir tıkanıklık yaşama ihtimali yoktur. Bundan sonra mücadele, herhangi bir üniversiteye, herhangi bir bölüme girmek için değil, daha kaliteli eğitim veren üniversitelere, bölümlere girmek için yaşanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında rektör atamalarındaki mevcut durumdan vazgeçilmesinin üniversitelerin yararına olacağını söyledi ve yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılmaya tabi tutulması gerektiğini aktardı. Törene tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.