Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

AKÇED izcileri dünya izcileriyle iletişim kurdu

AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) 14-15-16 Ekim 2016 tarihlerinde dünya İzcilik federasyonu tarafından organize edilen JOTA (Jamboree on the Air) , JOTI (Jamboree on the internet) faaliyetine katılarak sınırları ortadan kaldırıp Dünya İzcileriyle Kesintisiz iletişim kurdu..

AKÇED izcileri dünya izcileriyle iletişim kurdu
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2016 16:59

AKÇED izcilik birimi ve iletişim birimi işbirliği ile yapılan faaliyette hem kulüp kampı yapıldı hem de JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) Başkanı; Her yıl Ekim Ayının 3. Hafta sonu yapılan ve Dünya İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen JOTA-JOTİ faaliyetinin amacının dünya izcilerini kısa dalga telsiz yayını ve internet üzerinden birbirleriyle buluşturmak ve kaynaştırmak olduğunu, AKÇED olarak bu faaliyete bu yıl 3. Kez katıldıklarını ifade ederek KOÇAŞ Mesire alanında 14-16 Ekim 2016 tarihinde yapılan faaliyette; hem izcilik olarak Kulüp İZCİ KAMPI, hem de JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Dernek Başkanı; Kamp kapsamında Değişik izci oyunlarının oynandığını, geleneksel sporlarımızdan olan Okçuluk faaliyetinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ayrıca; JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti kapsamında yurtiçi ve komşu ülkelerle Kısa Dalga (HF) telsiz görüşmeleri ile 30 kadar izcinin buralarda bulunan izcilerle görüşme ve tanışma fırsatı yakaladığını, özellikle izcilerimizin bu faaliyetten çok memnun kaldıklarını ifade etti.

JOTA (Jamboree on the Air)  ve JOTI (Jamboree on the internet)  NEDİR?

JOTA, her yıl Ekim ayının 3. Hafta sonunda yapılır. JOTA, yerel saatle Cumartesi saat 00.01’de başlayıp Pazar gecesi saat 23.59’a kadar sürer. Bununla beraber bazı etkinlikler, uzun mesafe zaman aralıkları gözetilerek, cuma’dan pazartesi’ye kadar sürebilir.

Jamboree bilindiği üzere tüm dünya izcilerinin katıldığı çok amaçlı bir izcilik faaliyetidir. jota’nın tüm dünya izcilerinin havada buluştuğu bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz.
Uluslar arası nitelikte düzenlenen bu faaliyet dünya izcilerinin, kendi ülkelerinden birbirlerini havada ziyaret etmeleriyle gerçekleşir.

Bu faaliyet amatör telsizciler ve internet aracılığıyla dünyanın her bir yerinden izcilere ulaşılmasını sağlar. Bu sayede izciler diğer ülkelerdeki izcilerin yaptıkları faaliyetlerden haberdar olurlar. İzcilik içerisindeki en büyük katılımı sağlayan bu faaliyet her yıl Ekim ayında dünya izcilik bürosunun verdiği tarih ve saatler çerçevesinde 48 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülür. Faaliyet süresince çeşitli yarışmalar düzenlenir.

Amaç 48 saat süren bu faaliyette bir çok dünya izcisiyle görüşmek onlarla dostluk kurmak. karşılıklı barış mesajlarıyla ülkelerini ve izciliklerini tanıtmaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.