Dolar 32,5085
Euro 34,6474
Altın 2.497,45
BİST 9.572,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

AKÇED ‘Sünnet olmadan ümmet olmaz’ ziyaretlerine devam ediyor

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) başkanı Musa ERDOĞAN ve dernek üyeleri Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL’ı makamında ziyaret etti.

AKÇED ‘Sünnet olmadan ümmet olmaz’ ziyaretlerine devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2017 15:46

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) başkanı Musa ERDOĞAN ve dernek üyeleri Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL’ı makamında ziyaret etti.

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek. www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Engelliler ve mahkumların da katılabildiği yarışmayı Kazananlar İsterlerse Umre’ye, İsterlerse Dost Ülkeye Gidecek. Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar: 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4. – 10. olanlar ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

İl genelinde dereceye giren her kategoride birincilere 1000’er lira, ikincilere 750’şer lira, üçüncülere 500’er lira para ödülü verilecek. 4.-10. arasında dereceye girenlere birer çeyrek altın dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin 17 bin 246 gönüllünün desteklediği; Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırmış, binlerce kişi ödül kazanmıştır.

Aksaray’daki organizasyonu proje ortağı olarak Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından gerçekleştirecek.

Bu bağlamda çalışmalarına başlayan dernek yöneticileri, üyeleri Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL’ı yarışma hakkında bilgilendirdiler.

Görüşmede, Bu yıl 6.’sı yapılan yarışmanın konusunun Kur’an ve Sünnet bütünlüğü olduğunu söyleyen AKÇED Başkanı Musa ERDOĞAN’dan sonra söz alan Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL

günümüzde bilgisiz ve konunun uzmanı olmayan sealhiyetsiz birtakım kişilerin Peygamber Efendimizin hadislerini ve sünnetini devre dışı bırakmaya çalıştığını, bunu yapmak suretiyle aslında Kur’an’a saldırdıklarını ifade ederek bunlara karşı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının üzerine düşeni yapmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca Aksaray İl Müftüsü Cemalettin BAL açıklamalarına devam ederek günümüz toplumunda bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu önemli olanın edinilen bilgilerin hayata geçirilmesi olduğunu bunu yaparken de Peygamber Efendimizi ve onun yolundan giden alimlerimizi örnek almamız gerektiğini belirtti. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının topluma yönelik faaliyetlerinde hesabilik değil hasbilik ilkesine göre hareket etmeleri yani sadece Allah rızasını temel hedef olarak almaları gerektiğini ifade ederek dernek yöneticilerine çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

Görüşmede, yarışmayla hedeflenenin okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını desteklemek olduğu, bu yılki “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile; Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber’in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur’an-ı Kerim’i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak olduğu vurgulandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.