Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Akif inandığı gibi yaşadı

Akif inandığı gibi yaşadı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Mart 2018 17:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un “Adam gibi adam” ifadesiyle karşılık bulduğunu söyledi.

“Mehmet Akif’i Anma” programının açılışında konuşan Rektör Şahin, okumanın başka, insan ve temel insani değerlere sahip olmanın başka olduğunu belirtti. Mehmet Akif denildiğinde ‘Adam gibi adam’ ifadesinin karşılık bulduğunu kaydeden Şahin, “İnsanlar okurlar mühendis, mimar, doktor, hemşire olabilirler. Ama kişiler, meslek hayatlarında karşılarındakine insan olarak değil de, bir müşteri olarak veya ‘bana ne kadar para bırakır’ şeklinde bakarlarsa ortada bir sorun vardır. Bu nedenle Mehmet Akif, sadece şair olarak değil, insan olma manasında da iyi okunmalıdır” dedi. Konferansın konuşmacısı Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güneş ise hayatta bazı insanların isimlerinin önüne hep olumlu sıfatlar eklendiğini; bu isimlerden birisinin de hiç şüphesiz Akif olduğunu söyledi. Akif’in inandığı gibi yaşayıp öldüğünü ifade eden Güneş, “Akif’in vefatının üzerinden uzun yıllar geçti ve şimdi onu anma programları düzenliyoruz. Oysa Akif’in bu dünyaya veda edişi hiç de törensel şekilde olmamıştır. Ama bugün kendisini kapsamlı törenlerle anıyoruz. Akif, belki de kabri en çok ziyaret edilen şairlerden birisidir” dedi.

Etkinlik, Rektör Şahin’in plaket takdiminin ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.