Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
BİST 9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

AKİFDER Uçurtma Şenliği 4 yaşında

Aksaray’ın en büyük sivil toplum açık hava etkinliği olan AKİFDER Uçurtma Şenliği’nin 4.sü Cumhuriyet Mahallesi Toki Bölgesindeki Şenlik Alanında gerçekleştirildi..

AKİFDER Uçurtma Şenliği 4 yaşında
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mayıs 2016 16:19

Aksaray’ın önemli sivil toplum örgütlerinden birisi kısa adı AKİFDER olan Aksaray Kültür İlim ve Fikir Derneğinin bu yıl 4.sünü düzenlediği şenlik yüzlerce Aksaraylıyı bir araya getirdi.

Akifder Uçurtma Şenliğine İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir KARATAY, Memur – Sen İl Başkanı Murat Günaydın, Aksaray STK Platformu ve MÜSİAD Aksaray Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, davetliler ve yüzlerce Aksaraylı katıldı.

15 Mayıs 2016 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Bölgesi Şenlik Alanında yüzlerce Aksaraylıyı bir araya getiren ve AKİFDER tarafından organize edilen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından AKİFDER Yönetim Kurulu Başkanı Yasin TOPÇU selamlama konuşması yaptı. Topçu konuşmasında “maalesef hayat boşluk kabul etmiyor ve ilgilenemediğimiz gençlerimiz kötü alışkanlıkların ve terör örgütlerinin pençesine düşüyor” diyerek terör vurgusu yaptı ve “Akifder olarak Aksaray Gençliğini spor ve sanatla buluşturmaya, gençliğin Peygamber Efendimizin yolunda bir nesil olarak yetişmesi için çalıştıklarını” belirtti.

Program AKİFDER Yönetim Kurulu Üyesi de olan Somuncu Baba Aşkın Sırrı Filminin yazarı ve senaristlerinden Mahmut ULU nun konuşması ile devam etti.

Programda Seyr-i Alem Gençlik Ekibi de mini konser verdi. Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğretmenleri Mustafa Avşar ve Sadık Bülbül nezaretinde bir araya gelen liseli gençler, kendi hazırladıkları “Vatan Sağolsun” adlı şarkıya çektikleri klip ile internet fenomeni olmuşlardı.

Asım İzcilik Kulübü izcilerinin hadislerden seçkileri dile getirdiği etkinlikte, şenlik alanında çocuklara yönelik mini bir bilgi yarışması da düzenlendi.

Program şenlik alanındaki katılımcılara etli pilav ve ayran dağıtılmasıyla son buldu.

Uçurtma Şenliği

Uçurtma Şenliği Etkinliğe katılan Cumhuriyet Mahallesi (TOKİ Bölgesi) sakinleri “ bahar ayları geldiğinde AKİFDER Uçurtma Şenliğini bekler olduk, böyle bir etkinliğin bizim mahallemizde her sene yapılması çok güzel oluyor, çocuklarımızla gün boyu birlikte zaman geçirme fırsatı bulduğumuz bu gibi etkinliklerin mahallemizde sürekli yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

AKİFDER Uçurtma Şenliğinde yüzlerce uçurtma gün boyu gökyüzünü süsledi.

(AKİFDER) Aksaray Kültür İlim ve Fikir Derneği Kimdir?

(AKİFDER) Aksaray Kültür İlim ve Fikir Derneği 2011 yılında kurulmuş ve Aksaray Sivil Toplum Platformu üyesidir.

Derneğin Amacı: Türkiye’nin ve Türk toplumunun tarihi, kültürel, eğitim, fikir, dini, ilmi, sosyal ve turizm alanlarında gelişimine katkıda bulunmak, bu amaçla her alanda eğitim ve araştırmaya destek vermek; yüksek eğitim düzeyine sahip bireyler yetiştirmek amacıyla her türlü çalışmalara destek vermek ayrıca insan hak ve özgürlüklerinin ülkemizde ve bütün dünyada korunması, gelişmesi ve yerleşmesine katkıda bulunmaktır.

Bu amaçla

Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen AKİFDER eğitim – öğretim döneminde hafta sonları Kuran-ı Kerim ve Dini dersler ile okul eğitimine destek eğitim dersleri vermektedir.

AKİFDER ayrıca Satranç eğitimi ve Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı faaliyet gösteren ASIM SPOR KULÜBÜ ile izcilik faaliyetleri yürütmektedir.

AKİFDER yaz aylarında yaz okulu faaliyeti sunmaktadır.

AKİFDER yeni adresinde Yunus Kent Mahallesi A-101 market üzerinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.