Dolar 32,5217
Euro 34,8551
Altın 2.428,58
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

“Akıllı Bisiklet Yolu” projesi hayata geçiyor

“Akıllı Bisiklet Yolu” projesi hayata geçiyor
Aksaray Anadolu AŞ
2 Şubat 2021 10:07

Aksaray Belediyesi, şehir merkezinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak ve ulaşımı rahatlatacak olan “Akıllı Bisiklet Yolu” projesini hayata geçiriyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan ‘Akıllı Bisiklet Yolu Projesi’nin Aksaray’da hayata geçmesi için Ahiler Kalkınma Ajansından 88 Bin 500 TL fizibilite desteği sağlanacağı yetkililer tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için istasyonların kurulacağı noktalar belirlenerek ölçüm çalışmaları yapıldı.

Aksaray Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunacağı Akıllı Bisiklet Yolu Projesi 3 etaptan oluşacak. Akıllı Bisiklet yolları kapsamında 17 kilometre yeni bisiklet yolu yapılırken mevcutta var olan 12 kilometrelik bisiklet yolu revize edilerek projeye dahil edilecek. Yol ağları üzerinde 9 noktada bisiklet istasyonları kurulacak. Şehrin muhtelif noktalarında konumlandırılan istasyonların birinden bisiklet alan kullanıcı başka bir istasyona bisikleti teslim edebilecek.

Proje kapsamında 1.Etap olarak Aksaray Üniversitesi-Atatürk Caddesi-Ebul feyz Elçibey Caddesi-Acem Sokak-Yavuz Sultan Selim mahallesi olarak belirlenirken, 2.Etap olarak Toki(Cumhuriyet Mahallesi-Zafer Mahallesi )-Eğitim Ve Araştırma Hastanesi-Terminal belirlendi. 3.Etap olarak ise Fatih-Mahallesi-Acem Sokak Bulvarı-Üniversite güzergah olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bu yenilikçi projesi ile Kent merkezinde ulaşımı rahatlatmak, insanların spor yapmalarına ve rekreasyonel faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayabilmek için emniyetli ve standartlara uygun bisiklet dolaşım ağı altyapısını oluşturmak amaçlanmaktadır.

Sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından da son derece kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması ile beraber; enerji tasarrufu, ulaşımda altyapı maliyetlerinin düşmesi, gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.