Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

Akıllı Tahta Nedir?

Akıllı Tahta Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
24 Aralık 2021 21:29

Akıllı tahta nedir sorusu, günümüzde hem öğrenci hem de öğretmen kitleleri tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu durum, eğitimde yenileşme hareketlerinin hızlandırılmasıyla meydana gelmiştir. Akıllı tahta ürünleri, bilgisayarın hızını ve esnekliğini kullanarak öğrencilere interaktif bir eğitim imkanı sağlayan teknolojik ürünlerdir. Bu ürünler, internete bağlanıp video, yazı veya web sitelerine giriş yapabildiği gibi yazı tahtası olarak da tercih edilebilmektedir.

Akıllı tahtalar, öğretmenler için kalem gereksinimi olmadan dokunmatik şekilde yazı yazabilme ve bilgi aktarabilme şansı tanımaktadır. Bu sayede eğitimde çok daha hızlı ve verimli bir altyapı oluşturulabilmiştir. Biz de sizler için akıllı tahta ürünleri hakkında detaylı bir araştırma yazısı hazırladık.

Akıllı Tahta Ne İşe Yarar?

Akıllı tahtalar, eğitimde öğrenci ve öğretmenlerin gözdesi haline gelen interaktif hareketlerin en önemli parçalarından bir tanesidir. Özellikle bu teknolojik aletler, tüm eğitim camiası için zaman ve verim açısından avantajlı bir süreci başlatmışlardır. Klasik tahtalarda tebeşir nedenli sağlık sorunları da akıllı tahtalar sayesinde tarihe karışmıştır.

  • Sanal ortamda her türlü doküman ve veri üzerine işlem yapılmasına izin vermektedir.
  • Öğretmenlerin ders işleme kapasitesini arttırmakta, öğrencilere keyifli bir eğitim deneyimi sunabilmektedir.
  • Öğrencilerin daha verimli bir eğitim almalarını sağlamaktadır.
  • İnteraktif uygulamalar sayesinde öğrencilerin yaratıcı bir düşünce kabiliyeti geliştirmelerine neden olmaktadır.
  • Derslerin daha kalıcı ve profesyonel olmasını sağlamaktadır.
  • Öğrenciler ve öğretmenler, işlenen derslere istedikleri zaman erişim sağlayabilmektedir.
  • Son olarak kalem ve tebeşir gibi ürünlere ihtiyaç duyulmadığı için idar kazanç sağladığını da belirtmekte fayda var.

blank

Akıllı Tahta Türleri Nelerdir?

Okullarda tercih edilen akıllı tahta ürünleri, her kurumun ihtiyaçlarına göre farklı şekilde dizayn edilebilmektedir. Bu modeller, öğrencilere tam verim sağlayabilmek için kaliteli ve interaktif olarak üretilmektedirler. Peki, okullarda sıklıkla tercih edilen akıllı tahta modelleri nelerdir?

  1. Kalemli Modeller

Bu modeller, okullarda en sık tercih edilen tahta tipleri arasında yer almaktadır. Diğerlerinin aksine daha klasiktir. Kalemden çıkan ultrasonik ses dalgalarına göre çalışmaktadır.

  1. Rezistif Yüzeyli Modeller

Bu modeller, elektronik bir yüzey ile birlikte gelmektedir. Bu nedenle öğretmenler, tahtayı kolayca kullanabilmektedirler. Akıllı tahta nedir sorusunun en net cevaplarından biri olarak bu modeller gösterilebilmektedir.

  1. Kapasif Yüzeyli Sistemler

Bu modeller, elektronik bir yüzeyin yanı sıra en önde cam veya tahta gibi bir koruyu ile imal edilmektedirler. Bu sayede ürünlerin uzun ömürlü ve verimli olmaları sağlanmaktadır.

  1. Kızıl Ötesi Sistemler

Bu sistemler, evlerdeki kumanda modelleri örnek alınarak imal edilmektedir. Öğretmenin elindeki cihazdan çıkan kızılötesi sinyaller, tahtayı kullanabilmek için yeterlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.