Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
BİST 9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 29°C

AKSA-DER tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi..

AKSA-DER tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Kasım 2017 21:16

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Aksa-Der’ in düzenlemiş olduğu etkinlik STK temsilcileri ve halkın katılımıyla Gala düğün salonunda gerçekleşti.

Hamdullah ER’ in sunuculuğunu yaptığı etkinlik Hafız Muhammed DEMİR’ in Kur’an tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından Özlem ajans sanatçılarından Yakup Kazak okuduğu Mevlid-i Şerifle salonda duygulu anlar yaşattı.

Aksa-Der başkanı Mustafa BİLGİÇ, yaptığı açılış konuşmasında derneğin 2013 yılında kurulduğunu ve o günden bu güne kadar “tevhid-adalet-özgürlük-maslahat ve meşveret” için çalıştıklarını ifade etti. İslami hareket için yola çıktıklarını söyleyen Bilgiç, “bu dava bize kadar ulaşmış ve bizlerde sonraki nesillere bu davayı ulaştırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sahnede yer alan Grup İhya Hz. Muhammed konulu ilahi ve ezgileriyle salonda coşkulu anlar yaşattılar.

“Rahmet Barış ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed” temalı bir konuşma yapan Orhan ERKUŞ hoca Asrı Saadet devrinden örnekler vererek Hz. Peygamberin insanlık için büyük bir kurtarıcı olduğunu vurguladı. Bu gün Müslümanların dünyanın her yerinde mağdur ve mazlum olduklarını söyleyen ERKUŞ, bu durumdan kurtulmanın tek yolu olarak Peygamberin barış ve adalet yönünün işaret etti.

Mevlid-i Nebi etkinliğinin kapanış duasını Aksaray İl vaizi Fatih YAR Hoca yaptı. Yapılan dua ’da dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan Müslümanlar unutulmadı, “Suriye, Irak, Arakan ve daha birçok bölgede mazlum Müslümanların kurtuluşu için eller duaya açıldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerin sona ermesi için Allah’tan yardım ve dileklerde bulunuldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.