Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray, 5 yılda ışıl ışıl görünüme kavuştu

Aksaray, 5 yılda ışıl ışıl görünüme kavuştu
Aksaray Anadolu AŞ
1 Şubat 2024 14:08

Orta Anadolu’nun hızla büyüyen şehri Aksaray, son 5 yılda ışıl ışıl görünüme kavuştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre görsel güzellik kazandırmak amacı ile hayata geçirdiği dekoratif aydınlatma çalışmaları, peyzaj çalışmaları, yeni nesil trafik ışıkları, tarihi binaların aydınlatılması, ay yıldızlı aydınlatmalar ve şehir giriş çıkışlarının aydınlatılması gibi çalışmalarla Aksaray’da gözle görülür değişimler yaşandı.

Yenilikçi projelerle adından söz ettiren Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Aşık Molla Caddesi ve Ebulfeyz Elçibey Caddesi gibi ana arterlere enerji tasarruflu dekoratif led aydınlatma yerleştirdi. Ana arterlere yerleştirilen 500 adet dekoratif led aydınlatmalarla enerjide yüzde 60 tasarruf sağlanarak belediye bütçesine katkı sağlanılmış olundu. Dekoratif aydınlatmalarla enerjide tasarruf sağlamanın yanı sıra gece saatlerinde kartpostallık görüntüler ortaya çıkarttı.

Şehrin yeniden yeşil Aksaray olarak anılması adına park, bahçe ve yeşil alanlara 5 yılda 100 binden fazla yetişmiş ağaç diken Aksaray Belediyesi şehri güzelleştiren fidanları kendi seralarında yetiştirdi. Şehrin iklimine uygun türlerin yetiştirilerek toprakla buluşturulduğu ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kişi başına düşen yeşil alan varlığı 3 kat arttırıldı. Yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile istediği başarıyı elde eden Belediye ekipleri orta refüjleri podima taşları ve çeşitli görsel materyallerle süsledi.

Aksaray Belediyesi, şehre Modern kent kimliğine kavuşturmak amacıyla ulaşım alanında yeni nesil trafik ışıkları uygulaması oldu. Şehrin birçok noktasında mevcutta bulunan yıpranmış ve kötü görüntülere neden olan trafik ışıkları daha kullanışlı sürücülerin daha çok dikkatini çeken yeni nesil ışıklandırmalarla değiştirildi.

Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan kadim şehir Aksaray’da ecdat yadigarı birçok tarihi yapı bulunuyor. Bu yapıların mimari güzelliklerini ortaya çıkartmak amacı ile çeşitli çalışmalar yapan Aksaray Belediyesi Ulu Cami Aksaray Lisesi, şehitlik kapısı gibi yapılarda yaptığı aydınlatma çalışmaları ile tarihi dokuların ihtişamını ortaya çıkarttı.

Şehrin kavşak noktalarının ve giriş çıkışlarının vitrin özelliği taşıdığı anlayışı ile hareket eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bayrağımızın simgesi olan Ay ve Yıldız sembollerini ışıklandırmalarla birçok noktaya yerleştirdi. Vatandaşlardan ve sürücülerden takdir toplayan bu çalışma kapsamında şehir girişlerine ‘Aksaray’ yazıları yerleştirildi.

Aksaray’a 5 yıllık görev süreci içerisinde büyükşehir ölçeğinde projeler kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, daha aydınlık daha estetik bir Aksaray için yeni dönemde de çalışmalarının devam edeceğini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.