Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Aksaray Barosu saldırıyı kınadı

Aksaray Barosu saldırıyı kınadı
26 Mayıs 2018 04:17

Aksaray Barosu Başkanı Beytullah Coşkun, 24.05.2018 tarihinde Ankara Baro başkanına bir hakim tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Baro Başkanı Beytullah Coşkun açıklamasında,

“Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan CANDURAN’ın 24.05.2018 tarihinde meslektaşlarımızın hakkını savunurken “bir hakim tarafından” saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Avukat meslektaşının hakkını savunan bir Baro Başkanına yapılan bu hukuksuz ve kaba davranış sadece orada bulunan Ankara Baro Başkanına ve avukatlara değil; meslektaşlarımız nezdinde savunmanın vazgeçilmezi olan avukatlık mesleğine ve savunmayı meslek edinmiş tüm meslektaşlarımıza yönelik gerçekleştirilmiş bir saldırıdır.

İnsanlığa; başkalarının hakkına, mülkiyetine, özgürlüğüne saygıyı öğreten, ömürlerinin önemli bir bölümünü hak arama yolunda tüketen avukatlara yapılan bu saldırılar yargının üç kurucu unsuru olan Sav (Savcı), Savunma (Avukat),Hüküm (Yargıç), dengesindeki güzel ilişkiyi zedelemekte, işleyişi bozmaktadır.

Ankara Barosu Başkanımıza ve onun şahsında dünyanın en onurlu ve en zor mesleğini icra eden avukatlara yapılan saldırıda HSK’nın üzerine düşeni yapacağına dair olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.” dedi.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.