Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray Belediyesi manevi değerlerine sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla Pir Ali Sultan Türbesinde ve Araçzade Mescidinde ıslah çalışması yapılıyor.

Aksaray Belediyesi manevi değerlerine sahip çıkıyor
Aksaray Anadolu AŞ
17 Haziran 2017 18:53

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla Pir Ali Sultan Türbesinde ve Araçzade Mescidinde ıslah çalışması yapılıyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı konuyla ilgili açıklamada “Bizler Aksaray Belediyesi olarak sahip olduğumuz manevi değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu değerlerimizden birisi de Pir Ali Sultan Hazretleridir. Taşpazar mahallesinde. Taşpazar caddesi ile Pir Ali sultan caddesinin kesiştiği yerde bulunan Pir Ali Sultan Türbesi ve hemen yanı başındaki Araczade Mescidini restore ve çevresini ıslah için çalışmalarımız var. Bu kapsamda, Araczade Mescidi ile Pir Ali Sultan Türbesi arasındaki 2 ev kamulaştırılarak tahliye edildi. Yıkımları gerçekleştirilecek. Evlerin arasında kalmış bu iki eserimiz yapılan çalışma etrafı temizlenerek, açık bir şekilde ortaya çıkarılacaktır ”dedi.

Pir Ali hazretlerinin türbesi; Aksaray’ın Taşpazar mahallesinde, duvarları ve kubbesi taştandır. Türbenin içerisinde üçü sandukalı, dördü toprak örtülü yedi yatır vardır. Rivayete göre bu sandukalardan bir oğluna diğeri de hanımına ait. Ortadaki büyük sanduka Pir Ali Sultan hazretlerine aittir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.