Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

Aksaray Belediyesi nohut hasadını başlattı

Aksaray Belediyesi nohut hasadını başlattı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Temmuz 2023 21:21

Aksaray Belediyesi yıllardır boş duran arazilere ektiği nohutların hasadına başladı.

Atıl durumda olan 500 dönümlük araziye ekilen nohutlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Nohut hasadına katılan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Burada Belediyemizin sosyal yardım yönünden en güzel hizmetine şahitlik ediyoruz. Bu tarlamızdan çıkan nohutlar ihtiyaç sahipleri için kullanılacak” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehirde atıl kalan boş tarım arazilerini değerlendirerek şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Göreve geldiğinde kullanılmayan tarım arazilerine Belediye olarak arpa ekimi yapan Başkan Dinçer, arpa üretimini buğday ve una dönüştürerek yüzlerce ailenin un ihtiyacını karşılamıştı. Aynı araziye bu yıl da nohut ekimi yapıldı.

Aksaray Belediyesinin nohut tarlasında hasat sezonu açıldı. Nohut hasat törenine AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak ve davetliler katıldı.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, nohut hasadını biçerdöver ile başlattılar. Belediye Başkanı Dinçer, “Üreten belediyecilik anlayışı ile 500 dönümlük araziye nohut ekimi yapmıştık. Bugün burada ektiğimiz nohutların hasadını yapıyoruz. Tarlamızdan çıkan nohutları, paketleme işlemi sonrasında şehrimizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız” dedi.

Aynı araziye geçtiğimiz yıl arpa ekimi yapıldığını hatırlatan Başkan Dinçer, “Arpa üretiminden elde ettiğimiz geliri una dönüştürmüş ve geçen yıl yaklaşık 2 bin aileye unları dağıtmıştık” şeklinde konuştu.

Aksaray’ın tarım şehri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak tarımda, aşırı suya ihtiyaç duymayan verimi yüksek arpa, nohut, lavanta üretimi yapıyoruz. Üreticilerimize bu anlamda rol model oluyoruz.

Şehrimiz bitkisel tarım üretiminde Türkiye’de önemli bir paya sahip. Tarımsal üretimde birçok üründe ilk 10’lar içeresindeyiz. Çerezlik ayçiçeğinde Türkiye’de ikinci sıradayız. Yine yonca, arpa, buğday, mısır, patates, şeker pancarı gibi daha birçok tarım ürününde ülkemizde ilk 10 içerisinde bulunuyoruz. Bu şehrimizin tarım potansiyelini ortaya çıkartıyor.

Nohut hasadımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Şehir olarak içinde bulunduğumuz bugünlerde hasat dönemi yaşıyoruz. Tüm üreticilerimize bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonu diliyorum” şeklinde konuştu.

Nohut hasadına katılan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, hasat sezonunun bereketli geçmesi dileyerek basın mensuplarına açıklamada bulundu. Milletvekili Aydoğdu açıklamasında “Bizim milletimiz bütün tarihi boyunca sosyal adaletin peşinde olmuştur. Neyi kastediyorum; gelir dağılımında fakiri, fukarayı gözetmek. Şimdi burada aslında devletin bu sosyal yardım yönünün farklı bir iştigal alanına şahidiz. Ben Evren Başkanımızı tebrik ediyorum, belediyemizi bütün çalışanları emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Belediyemiz bu tarladan nohut üretiyor. Bunu ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Yani belediyenin tarımla ne işi var gibi düşünülebilir. Ama bu belediyelerin birinci değilse, ikinci asli görevi olarak vatandaşına sosyal yardım yönünden destek olmak. Burada çok güzel bir işe şahit oluyoruz. Başkanımdan sordum ‘Geçtiğimiz yıl 2 bin aileye ulaştık’ dedi. Ve buna benzer başka yerlerle de üretim yerlerimiz var, şimdi burada onu yapıyoruz.

Biz Türkiye’de devletin kurumlarının, mahalli idarelerin, genel bütçeli dairelerin işleyişinde bir şeyi hiç akıldan çıkarmıyoruz. Nedir o? Ülkemizde ihtiyacı karşılanmayan kimse kalmayacak. Devletimizin asli görevi, sınırlarımız içerisindeki insanlara ulaşmak. Aksaray Belediyesinin görevi de Aksaray sınırları içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek. Bu çok esaslı asli bir görev. Bunu bütün diğer iktisadi faaliyetlerin, yatırımların önünde düşünün. Biz bunu binlerce yıldır getiriyoruz. Hepiniz ilkokulda okudunuz, Gültigin ve Tonyukuk yazıtlarında. Orhun kitabelerin de bunları hep okudunuz. Orda ne diyordu Bilge Kağan, “Aç milleti doyurdum çıplak milleti giydirdim.” Bizim devletimizin kurumlarının mahalli idarelerin sosyal yardım anlayışı, zihniyeti binlerce yıldan gelir. İnşallah binlerce yılda devam edecektir.

Ben başkanımı tebrik ediyorum, kutluyorum sizlere çok teşekkür ediyorum buraya geldiğiniz için. Aksaray’ımıza, şehrimize hayırlı olsun inşallah. Üretimimiz artarak devam edecek. Aksaray bir tarım şehri. Tarımda biliyorsunuz bütün dünya gıda krizi içerisinde. Sosyal yardım dendiğinde de birinci fasıl gıdadır, daha sonra iaşe, sonra barınma ve giyim gelir ama hiyerarşi çok önemlidir. Allah devletimize zeval vermesin milletimize zeval vermesin. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.