Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine tepki gösteren Aksaraylılar, Türk bayraklarıyla Hükümet meydanına akın etti..

Aksaray Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti
Aksaray Anadolu AŞ
20 Temmuz 2016 00:27

Tüm yurtta olduğu gibi Aksaraylı vatandaşlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak kent meydanında demokrasi nöbetine başladılar. Aksaray Belediyesi, meydanın hazırlanması ve halkın ihtiyacını karşılamak için tüm imkânlarını seferber etti.

Ak Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Alay Komutanı Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve STK temsilcileri kalkışma girişiminin ardından sokağa dökülen vatandaşlarla birlikte 4 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttu.

Aksaray Kent Meydanı’nda toplanan genç yaşlı binlerce insan, Ellerindeki Türk bayraklarıyla milli iradeye sahip çıktı ve tüm dünyaya “Darbeye Hayır’ mesajı verdi.

Milletin darbe girişimine ve vesayete boyun eğmediğini belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,  meydanı dolduranlara teşekkür etti. Başkan Yazgı, “Aksaray, geleceğine ve vatanına sahip çıktı.  Cumhurbaşkanımızın ve Başkanımızın çağrılarına bu meydanlara gelerek çağrı verdi. Bizler Milli iradeye sahip çıkan halkımız için emrindeyiz. Darbe kalkışmasını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin birliği ve beraberliği durdurdu” ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetini halkla ile birlikte sürdürenler arasında yer alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, TBMM bombalanmasına rağmen biran için meclisi terk etme tereddüdü dahi taşımadıklarını belirti. Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, vatana ihanet içerisinde olan hainlerin hiçbir zaman emellerini gerçekleştiremeyeceklerini söylediler ve demokrasi şehitlerine Allah’tan Rahmet dilediler.

Vali Aykut Pekmez, Hükümet meydanı dolduran kalabalığa seslenerek darbe girişimini kınadı. Vali Pekmez burada yaptığı konuşmada “Maalesef kendi uçağımızın helikopterimizin tankımızın, bu ülkenin emniyetine karşı kullanıldığını, ateş edildiğini gördük. Çanakkale’de nasıl 250 bin şehit vererek bu ülkeyi savunduysak, kurtuluş savaşında yedi düvele imkânsızlıklar içerisinde karşı koyduysak bugün de hep beraber bu darbeye en güzel cevabı veriyoruz. Bizim birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacaktır” diye konuştu.

İl Başkanı Karatay ise “Vatandaşlarımız darbeye, hayır diyerek demokrasiye sahip çıkmıştır” derken eve dönün çağrısına kadar demokrasi nöbetinin süreceğini işaret etti.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evlerinize gidebilirsiniz çağrısına kadar bekleyişi sürdüreceklerini söylediler.

Sivil Toplum Kuruluşları desteğiyle gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetinde, Meydanı dolduran Binlerce vatandaş hep bir ağızdan “Her şey vatan için”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” slogan atarak FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Demokrasiye sahip çıkan Şehitlerimiz için dua yapılarak Kur’an-ı Kerim okundu.

BELEDİYE’DEN KUMANYA, ÇORBA, SU VE ÇAY İKRAMI

Öte yandan darbe girişiminin yapıldığı ilk andan itibaren gerek personeli gerekse araçları ile mesai kavramı gözetmeksizin halkın direnişine destek veren Aksaray Belediyesi, ilk günden itibaren vatandaşlara kumanya, çorba, su ve çay ikramında bulundu. Akşam saatlerinde sokakları dolduran binlerce vatandaşa kumanya dağıtan Aksaray Belediyesi, gece saatlerinde simit meyve suyu, sabahın ilk ışıklarında ise çorba ikramında bulundu.

Bu arada Aksaray Belediyesi vatandaşların 24 saat esaslı ve ücretsiz bir şekilde şehir içi ulaşımını sağladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.