Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Belediyesi UFB Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Uluslararası Festivaller Birliği 2017 yılı 1. Dönem Toplantısı bu yıl ilk kez Aksaray’da gerçekleştirildi..

Aksaray Belediyesi UFB Toplantısı’na ev sahipliği yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2017 21:16

Uluslararası Festivaller Birliği 2017 yılı 1. Dönem Toplantısı bu yıl ilk kez Aksaray’da gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi’nin ev sahipliğinde Altuntaş Otelde gerçekleştirilen toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, UFB Başkanı Atilla İpek, UFB Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, UFB Yönetim Kurulu Üyesi FIDAF Türkiye Temsilcisi Nazan Karagözoğlu, Türkiye’nin 35 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden çok sayıda belediye yetkilileri de katıldı. Toplantıda 2017 de yapılacak olan festivaller ve Aksaray’ın tanıtımı masaya yatırıldı.

Açılış konuşması yapan Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, amaçlarının kurumların yaptığı faaliyetleri daha verimli ve kazançlı hale getirerek yerel kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İpek, “Anadolu’nun Güzel şehri Aksaray’da birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Belediye Başkanımıza bu güzel misafirperverliğinden dolayı Teşekkür ediyorum. Aksaray bizim yıllarca çokta fazla tanıma fırsatı bulmadığımız bir ilimiz. Fakat bu toplantının burada düzenlenmesiyle beraber Festivaller Birliğimizde yakından tanımış olacak. Şehri Sülaha tarihte geçen tanınırlığı ile Salihler şehri Aksaray’da Somuncu Baba Hazretlerinin mekânı olan bu şehirde bu toplantıyı gerçekleştirmekten dolayı belediye başkanımıza minnetlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

UFB hakkında bilgiler veren İpek “ “Belediyelerimizde yapılan kültürel etkinlikler, festivaller, bunların zenginleştirilmesi ve milli kültürümüzün daha ağırlıklı olarak yurt içi ve dünyada tanıtılması amacıyla hizmet eden belediyelerimize, valiliklerimize ve STK’larımızla birlikte organizeli şekilde çalışan bir derneğiz. Bugün de yılda 2 kere yaptığımız toplantımızın ilkini Aksaray’da gerçekleştiriyoruz. Biz, yerel kaynakların daha verimli bir şekilde kültürel aktiviteler ve festivallerde kullanılması, milli kültürümüzün öne çıkması noktasında çalışma yapan bir derneğiz. Bugün buradaki amacımız da Aksaray’ın daha iyi tanıtılması ve Aksaray ile ilgili farkındalık meydana getirmek. Bunu da inşallah bu toplantımızda gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, böylesine güzel bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek “ Biz göreve başlayalı 3 yıl oldu. Göreve başlar başlamaz ilk şunu dedik Önce şehrimizi tanıtacağız. Şehrimiz Anadolu’nun tam kalbinde ancak tanınırlığı çok az. Biz önce bu kabuğu kırmamız lazım dedik. Bu kabuğu nasıl kıracağız? Şehrin kendi değerlerini ortaya çıkartarak kıracağız dedik. Selçuklu Sultanı Kılıçaslan’ın şehri olan Aksaray’ımıza İkinci Kılıçaslan’ın mührünü belediyemize logo yaparak bu işe başladık. Dolaysıyla şehrimize bir kimlik vererek bu işe başlamış olduk. Tek başlı çift gövdeli aslan ikinci Kılıçaslan hem adının yazdığı hem de çok derin manalar içeren bir semboldür. Bu sembolle başladık. Ardından şehrimizde Selçuklunun ve Osmanlının izlerini, Cumhuriyetin ilk döneminin izlerini tekrar ortaya çıkartarak bu değerlerimize sahip çıkıp, onların üzerinde de yapacağımız kültürel faaliyetleri bina etmeye çalıştık. Hep referanslarımızı buralardan almaya başladık ”dedi.

Aksaray’ın sahip olduğu tarihi değerlerinden de bahseden Başkan Yazgı “ Biz Şunun farkına vardık. Bu bölgenin kendine has bir coğrafyası ve kendine has bir tarihi var. Bölgemizin aslında keşfedilmemiş ve keşfedilmeye açık birçok yönlerinin olduğunu anladıktan sonra bu noktada çalışmalarımızı başlattık ve devam ediyoruz ”şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi “ Artık yapılacak olan şeyler kendi kültürümüz kendi değerlerimizi daha da ön plana çıkartmaktır. Folklorik olsun el sanatları olsun yapabileceğimiz hangi fonksiyonlar olursa olsun. Mutlaka tarihten ve coğrafyadan aldığımız bu değerleri ve güzellikleri hiç sınır tanımadan Milattan önce 10 bin yılına gidiyorsa 10 bin yılına kadar gidelim. İlla bir dönemle bir zamanla kısıtlamanın mantığı yok. O tarihlerden itibaren alabileceğimiz kültürel değerlere sahip çıkalım. Folklorumuza, resmimize, yaptığımız minyatürlere yansıtalım. Hep bunun gayreti içinde olacağız.

Aksaray’da ilk defa gerçekleştirilen bu toplantı vesilesi ile bizler de yapmış olduğumuz çalışmalarda milli ve manevi değerlerimizi nasıl aksettirebiliriz? Festivaller yapıyoruz, bu festivalleri daha etkin nasıl kullanabiliriz? Bunun gayretinde olacağız.

Bu işi 2003 yılında beri yapan çok değer verdiğim, kıymet verdiğim Erol bey, aynı zamanda Atilla beyin de içinde olduğu böyle bir organizasyon içinde bulunabilmek ve bu doğrultuda da yaptığımız çalışmalarda iş birliği içinde daha da güçlü neler yapılabilir, Aksaray’ımızın tanıtımı anlamında bize ne gibi bir katkısı olabilir? Aynı şekilde yapılacak olan diğer faaliyetlerde daha da etkin daha da güzel nasıl çalışabiliriz bunun bir toplantısını yapacağız. İnşallah misafirlerimize Aksaray’ımızı da gezdirip tanıtacağız. Böylelikle de bizler en iyi şekilde yapmış olduğumuz faaliyetlerde etkin olmaya çalışacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ev sahibi Aksaray Belediyesi, tarafından festival ve kültürel etkinlikler sunumu yapıldı. UFB Başkan Yardımcısı Ömer Cinel çalışma kurulları hakkında bilgi aktardı.

UFB Yönetim Kurulu Üyesi FIDAF Türkiye Temsilcisi Nazan Karagözoğlu “ UFB Dış İlişkiler ve Geleneksel Sanatlar Kurulu” olarak destek verdiği üyelere ve faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirdi.

UFB Başkanı Atilla İpek ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hediye takdimi yapıldı. Ayrıca ev sahibi Aksaray Belediyesi tarafından UFB üyelerine çeşitli hediyeler takdim edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.