Dolar 32,4054
Euro 34,7939
Altın 2.409,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Aksaray Belediyesi’nden çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımı

Aksaray Belediyesi’nden çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2022 17:10

Aksaray Belediyesi, sağlık sorunlarından dolayı glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için glütensiz gıda paketi dağıtmaya devam ediyor.

Aksaray Belediyesi, sağlık sorunlarından dolayı glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için glütensiz gıda paketi dağıtmaya devam ediyor. İl genelinde yaşayan bütün çölyak hastalarına belediye düzenli olarak gıda yardımında bulunuyor.

Çölyak hastalarının almakta güçlük çektiği glütensiz gıdalar, Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce periyodik aralıklarla, hijyenik ortamda hazırlanan paketlerle ailelere teslim ediliyor. Glütensiz gıda yardımından çölyak rahatsızlığı yaşayan tüm aileler istifade ediyor. Hastaların adreslerine kadar götürülen gıda paketinde; glüten içermeyen makarna, un, ekmek gibi birçok temel gıda ürünü yer alıyor. Bunun yanı sıra yine benzer bir sindirim yolu rahatsızlığı olan tirozinemi hastaları için de hazırlanan gıda paketleri aynı şekilde tirozinemi hastalarına düzenli olarak ulaştırılıyor.

Kent genelinde çölyak hastası 101 aileye her ay düzenli olarak gıda desteğinde bulunan Aksaray Belediyesi, bu uygulaması ile çölyak hastalarından takdir topluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.