Dolar 32,5897
Euro 34,8175
Altın 2.422,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Aksaray Belediyesi’nden Engelliler Günü’ne özel program

Aksaray Belediyesi’nden Engelliler Günü’ne özel program
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2022 20:46

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile engelli vatandaşlara ve ailelerine yemekli program düzenledi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile engelli vatandaşlara ve ailelerine yemekli program düzenledi.

Şehir genelinde yaşayan engelli vatandaşların hayatlarının her anında yanlarında olan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, engelli vatandaşlar ve aileleri ile biraraya geldi.

Engelli vatandaşların sosyal hayata aktif katılımını sağlamak amacı ile birçok etkinlik düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in düzenlediği yemekli toplantıya; Ak Parti il Başkan Vekili Sultan Billur, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Rektör Yardımcısı Ayhan Özçiftçi, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ayhan Ermiş, İş Kur İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Sağlık Sen İl Başkanı Rıfat Kaya, engelli Koordinasyon merkezi başkanı Bekir Kaya, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler yararına destekte bulunan iş insanları, engelli derneklerinin temsilcileri, muhtarlar çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı programda yemek ikramının ardından yemek duasını engelli çocuklar yaparak programın açılışı yapıldı. Yemek Duasının ardından istiklal Marşı okundu. Engellilerden oluşan mehteran takımının gösterisini salondaki misafirler ilgi ile dinledi. Engelli Koordinasyon merkezinde eğitim alan çocukların şiir ve şarkı dinletilerine tüm salon eşlik etti. Engelli Koordinasyon Merkezinde sportif faaliyetlere katılarak başarılı olan özel sporculara madalya takdiminde bulunuldu. İş insanlarının desteği ile alınan 50 adet akülü araçta düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Engelsiz bir şehir inşa etmek için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in birçok çalışma yapıldığına şahit olduklarını Belirten Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti. Koordinasyon Başkanı Bekir Kaya konuşmasının devamında Engelli Koordinasyon Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Aksaray Belediye’si tarafından engellilere yönelik yapılan faaliyetleri anlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; ‘’Aksaray Belediyesi olarak şehrimizi engelli kardeşlerimiz için kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk desteğimizi bundan sonraki süreçte de artırarak sürdüreceğiz. Bu bağlamda ilimizde bulunan engelli derneklerini tek çatı altında topladık. Engelli Koordinasyon Merkez aracılığı ile yaptığımız bu çalışma Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Engellilerimize yönelik yapısal projelerin yanı sıra şehrimizin üst yapı çalışmalarını yaparken de engelli vatandaşlarımız için hassasiyet gösteriyoruz. Kaldırım çalışmalarımızda engelli rampası yapmayı ve sarı kılavuz çizgileri yerleştirmeyi ihmal etmiyoruz. Yürüme engeli olan vatandaşlarımız için engelsiz yaşam aracımızla evlerinden alıp gidecekleri yerlere ücretsiz taşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamı için devletimizin açtığı E-KPSS sınavına hazırlık sürecinde de ücretsiz sınava hazırlık kursları açıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığı ile E-KPSS kurslarının yanı sıra işaret dili, takı tasarım, saz kursu, Kur-an’ı Kerim Kursu, resim kursu ve sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor. Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığı ile toplam açılan 18 branşta 775 engelli vatandaşımıza hizmet verildi. Bizler engelsiz belediyecilik anlayışımız ile özel ilgiye ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın sosyal hayata aktif katılımları için gerekli olan tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Tabiki bunu valiliğimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın ve değerli hemşehrilerimizin desteği ile gerçekleştiriyoruz. Burada bulunan özellikle Akülü araçların şehrimize gelmesinde emeği olan Olgun Akdoğan’a, Taner Özcan Bey’e ve araçların temin edilmesi noktasında destekleri olan Batı İngiltere Derneğimize emekleri için teşekkür ederim. Bugüne kadar toplam 99 adet akülü aracın dağıtımını yaptık. 128 adette manüel engelli aracını engellilerimize ulaştırdık. Akülü araç sayımızı 200’e çıkartmak için çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum.’’ Dedi.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin unutamayacakları bir gün yaşamasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, masaları tek tek gezerek misafirleri ile sohbet etti. Engellilerin yaptığı etkinliklerle renkli anların yaşandığı program günün gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.