Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray Belediyesi’nden mahallelere tatlı su hizmeti

Aksaray Belediyesi’nden mahallelere tatlı su hizmeti
Aksaray Anadolu AŞ
2 Haziran 2020 16:21

Aksaray Belediyesi, tatlı su çeşmesi bulunmayan mahallere tatlı su hizmeti sunmak için kendi imkanları ile hazırladığı su kabinlerini yerleştirmeye devam ediyor.

31 Mart Yerel seçimleri öncesinde vatandaşlardan aldığı talepleri yerine getirmek için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Evren Dinçer, toki bölgesinde yaşayan vatandaşların tatlı su ihtiyaçlarını karşılayacağı su kabinlerinin hizmete sunulması talimatını verdi.

Aksaray Belediyesi destek hizmetleri müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 5 ton kapasiteli tatlı su kabinleri daha önce birçok mahallenin işlek noktalarına yerleştirmişti. Vatandaşların tatlı su ihtiyaçlarını karşılamak için su kabinlerinin sayısı artırıldı.

Toki Bölgesinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları noktalara yerleştirilen su kabinleri günlük 5 ton su depolama kapasitesine sahip olacak ve günlük olarak Belediye ekiplerince tankerlerle tatlı su takviyesi yapılacak.

Aksaray’da bazı mahallelerin kot farkından dolayı tatlı su hattının olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’ “Cumhuriyet, Yunus Emre ve Bedir Muhtar mahallelerimizde kot farkından dolayı tatlı suya erişimleri yoktu. Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızda bu yönde sürekli talep alıyorduk. Mahallerinde tatlı su çeşmesinin olmasını istiyorlardı. Bizde böyle bir çözüm geliştirdik. Kendi atölyelerimizde çeşmelerimizi kendimiz üretmeye başladık. Kendi imkanlarımız ile ürettiğimiz su kabinlerimizi ihtiyaç duyulan mahallelere yerleştirdik. Vatandaşlarımızın bu şekilde tatlı su çeşmelerine ulaşmalarını sağladık.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.