Dolar 32,5697
Euro 34,9942
Altın 2.451,49
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Aksaray Bilim Festivali’nde hava savunma sistemleri sergilenecek

Aksaray Bilim Festivali’nde hava savunma sistemleri sergilenecek
Aksaray Anadolu AŞ
12 Eylül 2023 12:16

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali 15-16-17 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Aksaray Bilim festivalinde her yaştan katılımcıya ilham verecek teknolojik yenilikler ve interaktif etkinlikler yer alacak. Ayrıca yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemimiz ‘Sungur’ ve Türsat 5B uydusu da meraklıları için Aksaray Bilim festivalinde sergilenecek.

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Bilim Merkezinin yer aldığı Tacin Park festival alanında bu hafta sonu bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Aksaray Bilim Festivali başlıyor. Bilim festivalinde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim festivali ile hedeflerinin toplumda, bilime, ilime ve teknolojiye olan ilgiyi yaygınlaştırmak ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu yıl gerçekleşecek olan 2. Aksaray Bilim Festivalinin daha kapsamlı olacağını işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Aksaray Bilim Festivali yoğun ilgi gördü ve çevre iller dahil birçok ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bu yıl 2’ncisi düzenleyeceğimiz Bilim Festivalimiz daha geniş kapsamlı olacak” dedi.

Festival hazırlıklarının tam gaz sürdüğünü belirten Belediye Bakanı Dinçer, festivalde çocuklara yönelik interaktif etkinliklerin yapılacağının altını çizerek “Festivalimizde çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızın bilime olan ilgisini artırmak ve merak duygularını geliştirmek için bir dizi eğlenceli etkinliklere de yer veriyoruz. Eğlenceli bilim gösterileri, sahne gösterileri, teknolojik atölye çalışmalarıyla çocuklarımız beceri ve yeteneklerini çeşitli aktivelerle ortaya koyabilecekler” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleriyle birlikte yerli ve milli ürünlerimizin de festivalde yer alacağını belirten Başkan Dinçer, “İnsansız hava araçları, hava savunma sistemimizin gururu ‘Hisar’, füze sistemimiz ‘Sungur’, Türsat 5B uydumuz ve F1 Simülatörü festivalimize renk katacak. 2. Aksaray Bilim Festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.