Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray Bilim Merkezi’nde bilim kampları başladı

Aksaray Bilim Merkezi’nde bilim kampları başladı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ocak 2024 13:52

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi’nde yarıyıl tatili boyunca devam edecek bilim kamplarında çocukların bilimin eğlenceli hali ile tanışacağını bildirdi.

Aksaray Belediyesi, öğrencilerin yarı yıl tatilini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için Aksaray Bilim Merkezi bünyesinde gerçekleşen bilim kamplarını başlattı. İki hafta boyunca 22-26 Ocak ve 29 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında yapılacak bilim kamplarına ilgi oldukça yoğun. 8-12 yaş aralığında bulunan çocuklara uygun bilim kamplarında; öğrenciler sistem atölyesinde, dene-yap atölyesinde, teknoloji ve bilim atölyesinde ve doğa atölyesinde bir hafta boyunca bilimsel etkinlikler yapabilecekler.

Öğrencilerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini için hazırlanan bilim kamplarına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bilim kamplarımızda çocuklarımız, bilimin eğlenceli hali ile tanışıyor. Öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyor” dedi.

Aksaray Belediyesi Bilim Kampında öğrencilerin güncel teknolojiler ışığında bilimsel araçları kullanma şansı yakalayacağını kaydeden Belediye Başkanı Dinçer, “Çocuklarımız bilim kampı boyunca atölye çalışmaları ile deney yapma, gözlemleme etkinliğine katılacaklar. Çocuklarımızın bilimle iç içe olmaları geleceğimiz adına bizlere umut veriyor.

Bilim Merkezimizde 2 hafta boyunca devam edecek kamplarda her yaş grubuna uygun etkinlikler gerçekleşecek. Bilim kampımız, çocuklarımızın bilime olan ilgilerini arttığı gibi gelecekteki kariyer hedeflerini şekillenmesine faydası olacaktır. Bilim Merkezimize öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Bilim kampı ile ilgili bilgi almak isteyenlerin 0382 216 00 22 telefon numarası yada https://aksaraybilimmerkezi.org.tr adresinden bilgileri temin edebilirler. Bilim kampı için müracaatların şahsen yapılması gerekiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.