Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray dahil 22 ilde ittifak olmayacak!

Aksaray dahil 22 ilde ittifak olmayacak!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Aralık 2023 18:22

AK Parti ve MHP, 31 Mart seçimlerinde 59 ilde işbirliği yapma kararı aldı.

Mutabakatı açıklayan MHP’li Feti Yıldız, “Mersin ve Manisa’da MHP, 28 büyükşehirde AK Parti desteklenecek. Büyükşehir olmayan 51 ilin Aksaray da dahil 22’sinde her parti kendi adayını gösterecek, 29 ilde işbirliği yapılacak” dedi.

Cumhur İttifakı mutabakata vardı

AK Parti ve MHP heyetleri 31 Mart 2024 seçimleri için aday belirleme komisyon toplantıları dün 13’ncü toplantı ile nihayete erdirildi. Bu kapsamda yerel seçimlerde AK Parti ve MHP 59 ilde işbirliği yapmaya karar verdi.

Varılan mutabakatı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıkladı. Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart Mahalli İdareler seçiminde AK Parti ve MHP arasında yapılacak işbirliği esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023 tarihinde başlamış olan süreç 13’ncü toplantıyla nihayete erdirildi. Her zaman olduğu gibi konular karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde tam bir mutabakat ve uyum içinde sürdürülmüştür. Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması bu şehirlerden Mersin ve Manisa’da MHP büyükşehir belediye başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlarında ise AK Partinin adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

AKSARAY İTTİFAK DIŞI

Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adayları ile seçime katılması, geri kalan 29 ilde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat ilçesinde AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama ile de Aksaray’da AK Parti ve MHP kendi adaylarını destekleyecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.