Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığında değişim olabilecek mi?

Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığında değişim olabilecek mi?
20 Kasım 2025 21:52

Aksaray’ın en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulu için gün sayarken uzun bir aranın ardından başkanlık koltuğuna iki aday daha talip oldu.

Geçmiş dönemlerde tek adaylı gidilen seçimlerde mevcut başkan Doğan Ceylan güven tazelerken uzun bir aranın ardından Esnaf ve Sanatkarlar adaylı ve çekişmeli bir seçim için toplanacak. Değişik meslek kollarından küçük deftere tabi binlerce esnaf kendi odalarını temsil eden başkanlarını seçtikten sonra oluşacak başkanlar divanı da kendi içerisinde birlik başkanını seçecek.

Bu odalardan olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan ve yıllardır da diğer oda başkanlarının oylar ile Birlik Başkanı olan Doğan Ceylan bu dönem de aday olurken bu yıl Ceylan’ın koltuğu için Duran Alıcı ile H. Emre Güler’de adaylığını açıkladı.

Başkan adayları seçimlerde oy almak için tüm delegeleri tek tek gezerken uzun süredir bu kadar büyük çekişmenin yaşanmadığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçim sonuçları da merakla beklenmeye başlandı. Aralık ayında yapılması planlanan olağan genel kurul için takvim kesinleşmezken seçim dönemine kadar yeni bir adayın daha çıkma ihtimalinin olmadığı değerlendiriliyor. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.