Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası, başkanını seçiyor
Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın başkanlık seçimi, bugün geniş katılımla başladı. Seçim süreci, saat 09.00 itibarıyla Kültürpark Kristal Salon’da gerçekleştiriliyor.
Sabahın erken saatlerinden itibaren salona gelen oda üyeleri, kimlik kontrollerinin ardından oy kullanacakları sandıkları belirledi. Oy verme işlemi saat 11.00’de resmen başlarken, esnafın seçime gösterdiği yoğun ilgi ilk dakikalardan itibaren dikkat çekti.
Başkanlık yarışında mevcut başkan Doğan Ceylan ile birlikte Hanifi Emre Güler ve Duran Alıcı aday olarak yer alıyor. Adaylar oy pusulalarında farklı renklerle temsil ediliyor. Doğan Ceylan beyaz, Hanifi Emre Güler mavi, Duran Alıcı ise kırmızı pusula ile seçmene sunuldu.
Saat 17.00’ye kadar sürecek oy verme işlemi boyunca yaklaşık 3 bin üyenin sandık başına gitmesi bekleniyor. Yetkililer, yüksek katılımın seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
Oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıkların açılmasıyla birlikte sonuçların 17.00’den sonra netleşmesi bekleniyor. Aksaray esnafı, yeni dönemde kendilerini temsil edecek başkanı belirlemek için sandık başındaki heyecanını sürdürüyor..
