Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray halkı randevu sisteminin kolaylığına alıştı

Aksaray Devlet Hastanesinde muayene olmak için MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) ile Alo 182’den randevu alan hasta sayısı her geçen yıl artıyor..

Aksaray halkı randevu sisteminin kolaylığına alıştı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2015 18:09

2010 yılında başlayan MHRS ve Alo 182 randevu sistemini kullanarak, Aksaray Devlet Hastanesinden randevu alan hasta sayısı 2015 yılı itibarı ile bin hastayı geçti.

Aksaray ve bölgesine sağlık hizmeti veren Aksaray Devlet Hastanesine MHRS ve Alo 182’yi kullanarak randevu alan hasta sayısı günlük ortalama bin 100 yastaya ulaştı.

Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Cengizhan Kılıçaslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Aksaray Devlet Hastanesine günlük 5 binden fazla hasta muayene olmak için başvuruyor. Bu hastalarımızın yaklaşık 5’de 1’i, internet veya telefon üzerinden randevu alarak hastanemize geliyorlar. Bu oran geçmiş yıllara göre randevulu hasta sayısının arttığını gösteriyor. Doktorlarımız günlük 33 randevulu hasta alabiliyorlar. Hastalarımız, MHRS ve Alo 182 telefon hattını kullanarak hastanemizde görev yapan herhangi bir doktora istedikleri gün ve tarihte randevu alabilmekteler ve randevu tarih ve saatinde polikliniğe gelerek sıra beklemeksizin muayene olabilmekteler. Bu uygulama hastalarımızın işlerini kolaylaştıran, zaman tasarrufu sağlayarak sıra beklemeyi ortadan kaldıran bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanarak hastaneye gelen hasta sayısı da her geçen yıl artmaktadır. Aralık 2015 tarihi itibarıyla günde ortalama bin 100 hasta randevu alarak hastaneye gelmektedir. Bu rakam bazı günlerde bin 500’lere ulaşmaktadır” dedi.

ADH Yöneticisi Uz.Dr. Kılıçaslan, “Aksaray halkı telefon ve internet üzerinden randevu almaya alışmıştır. İstatistiki rakamlar bunu göstermektedir. Vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3 basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden randevu almak için, MHRS ve Alo 182 telefon hattını kullanmalarını öneririm” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.