Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Aksaray İHH’dan Hocalı etkinliği

Aksaray İHH’dan Hocalı etkinliği
Aksaray Anadolu AŞ
28 Şubat 2021 19:13

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma Birimi gönüllüleri HOCALI katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı masum siviller anısına Hasandağı’nda doğa yürüyüşü düzenlendi.

Gerekli izinler alınarak ve pandemi kurallarına uyarak verimli bir etkinlik gerçekleştiği bildirildi.

HOCALI KATLİAMI HEPİMİZİN ACISIDIR

Aksaray İHH-SAR(Search And Resque) Arama Kurtarma Birimi Başkanı Vedat Dirican 25 Şubat 1992 YILINDA Ermenilerin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı kasabasına saldırması sonucu bir gecede 106sı kadın, 70i yaşlı ve 63ü çocuk olmak üzere toplam 613 masum insanın katledildiğini, 250 kişinin esir alındığını ve hala esirlerden 150sinden haber alınamadığını belirterek ölenleri rahmetle yâd ettiklerini ve esirlerin akıbetleri ile ilgili hayırlı gelişmeler temenni ettiklerini belirtti. Yakın zamanda Azerbaycan’ın Karabağ zaferiyle çok mutlu olduklarını, kazanılan zaferin milletçe içimizi bir nebze ferahlattığını ifade eden Dirican, daha büyük acıların yaşanmaması için çok daha donanımlı olmak gerektiğini, bunun da milli bir bilinçlenme ile mümkün olacağını söyledi. İHH gönüllüleri HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK başlıklı bir branda ile günü ölümsüzleştirdiler.

İHH GÖNÜLLÜ SAYISI ARTIYOR

İHH-SAR Başkanı Vedat Dirican ülkemizin deprem hattında olması hasebiyle ve muhtemel doğal afetlere profesyonel müdahale için gönüllü sayısının sürekli arttığını söyledi. Amaçlarının ilgili bireylerin tüm eğitimleri bir an önce alıp, sahada akredite olarak her afet sonrası arama kurtarma çalışmalarına etkin katılım sağlamak olduğunu belirten Dirican, özellikle gençlerden katılımın çok olduğunu, ilçelerde de ekiplerin kurulmaya başlandığını ifade etti.

TECRÜBELER PAYLAŞILDI

Elazığ ve İzmir depremleri akabinde yardım çalışmalarına katılan Aksaray İHH Arama Kurtarma gönüllülerinin izlenimlerini paylaşma fırsatı buldukları etkinlikte bundan sonraki olası afetlere daha fazla katılım kararlaştırıldı. Arama Kurtarmada ihtiyaç duyulan malzemelerin büyük ölçüde tamamlandığını belirten Dirican, malzemeleri bağışlayan hayırseverlere teşekkür ve dua ettiklerini söyledi.

SİZ DE GÖNÜLLÜ OLABİLİRSİNİZ

Yardım kuruluşlarında gönüllü olarak rol almak isteyenlerin Ulu Cami arkasındaki İHH bürosuna gelerek bilgi alabileceklerini söyleyen İHH-SAR Başkanı Vedat Dirican, eğitim sürecinde ve sahada kazanılacak tecrübe ile hem kendi aileleri hem de yakın çevrelerine dahi acil yardım desteği sunacak bir yeterliliğe sahip olmanın büyük bir avantaj olacağını sözlerine ekledi.

DOĞAYA YEM BIRAKTILAR

Etkinlik kapsamında doğaya yem bırakan İHH Arama Kurtarma gönüllüleri, etkinlik sonrası Hasandağı manzarası eşliğinde semaver çayı yudumlayıp, yakın zamanda yapılacak eğitimler ve etkinlikler hakkında istişare ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.