Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray °C
Aksaray
°C
°C
°C
°C
°C

Aksaray ile Hwaseong kardeş şehir oldu

Aksaray ile Hwaseong kardeş şehir oldu
Aksaray Anadolu AŞ
7 Kasım 2023 18:49

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore’nin Hwaseong Şehrinden gelen heyetle kardeş belediye protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle Aksaray Güney Kore’nin Hwaseong Şehri ile artık kardeş belediye oldu.

Aksaray Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleştirilen protokol töreninde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ile Güney Kore’den gelen heyeti kabul ederek Hwaseong Şehir meclisi başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong ve Şehri inşaat komitesi başkan yardımcısı Bay Sangkyun Kim ile karşılıklı olarak protokol imzaladı.

Aksaray’ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında misafirlerine bilgiler veren Başkan Dinçer, Hwaseong Şehir meclisi başkanı bayan Gyeonghee Gim Hwaseong’a Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri hediye etti. , Hwaseong Şehir meclisi başkanı bayan Gyeonghee Gim Hwaseong, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaraylı kadınların el emeği olan ürünleri hediye etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Başkan Dinçer Güney Kore heyeti ile imzaladıkları ‘Kardeş Kent’ protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Dünyaca ünlü teknoloji fabrikası Samsung’un bulunduğu Hwaseong Şehri Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim ve Hwaseong Şehri İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim’i belediyemizde misafir ederek ‘Kardeş Kent’ protokolümüzü imzaladık. İş birliği kapsamında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında adımlar atılacak. Bu tarihi iş birliği, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Hem Aksaray hem de Hwaseong Şehri için bu yeni dostluk ve iş birliği ülkemize ve Güney Kore’ye hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.