Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Aksaray İzmir için tek yürek oldu

Aksaray İzmir için tek yürek oldu
Aksaray Anadolu AŞ
2 Kasım 2020 12:00

İzmir’de yaşanan depremin ardından Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi depremzedelere yardım ulaştırmak için kampanya başlattı. Birçok vatandaş yardım kampanyasına destek verdi.

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da birçok gönüllü depreme yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan kampanyada afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yiyecek, giyecek ve barınma kolileri hazırlandı. Yardım kampanyası için 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve Belediye önünde İzmirli afetzedeler için yardım çadırı kuruldu. Gönüllüler, yardım malzemelerini afetzedelere ulaştırmak üzere görevlilere teslim etmeye başladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, depremin yıkıcı etkisinden bahsederek  “Depremin yaşandığı saatten itibaren deprem bölgesine destek verme gayreti içerisinde olduk. Gün birlik olma günüdür. Ülke olarak millet olarak İzmirlilerin her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Yurdumuzun dört bir yanında afetzedeler için kampanyalar başlatıldı. Bizde Aksaray Belediyesi olarak şehrimizde kampanya başlattık. Vatandaşlarımız çağrımıza yoğun bir şekilde destek verdi. Duyarlılığından dolayı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, yardım kampanyasının süreceğini işaret ederek “Ülke olarak İzmirli kardeşlerimizin hep birlikte yaralarını sarıp yanlarında olmaya devam edeceğiz. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.