Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray ‘Kudüs’ için ayağa kalktı!

Aksaray ‘Kudüs’ için ayağa kalktı!
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mayıs 2021 07:00

İsrail güvenlik güçlerinin Filistin’de Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etmek için Aksaray’da STK Platformu ve Aksaray Önder İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği konvoyda kilometrelerce araç şehrin caddelerinde toplandı.

Filistin’de bir süredir şiddeti artarak devam eden İsrail güvenlik güçlerine karşı Filistin’e destek olmak için Aksaray Şehirlerarası terminalinin önünde toplanan yüzlerce araç Türk Bayrakları ve Filistin bayrağı ile Atatürk Caddesi, 30 metrelik yol güzergahından Büyük Bölcek mahallesi üzerinde bulunan halk arasında Cumartesi pazarı olarak da bilinen alanda toplandı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla araçlarından inen yüzlerce Aksaraylı sloganlar atarak İsrail’i protesto etti.

Aksaray Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kuddusi Bakar “İsrail’i protesto etmek için toplanan kalabalığa bir konuşma yaparak “Mescidi –Aksa’da, Kudüs’te, Filistin’de İsrail’in yapmış olduğu zulmü kınamak için bir araya geldik. Ramazan ayında bu mübarek günlerde ve gecelerde İsrail’in yaptığı bu zulmü Aksaray Sivil Toplum Platformu olarak lanetliyor ve kınıyoruz. Bizler İslam coğrafyası olarak Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu..

blank

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.