Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Aksaray, Romanya’da resimlerle tanıtılacak

Aksaray, Romanya’da resimlerle tanıtılacak
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mart 2018 00:06

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ yı ziyaret ederek Romanya’ da düzenlenecek olan sergiye davet etti.

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun 24 -25 Nisan 2018 tarihleri arasında Romanya Köstence’de Ovidius Üniversitesi̇ sergi salonunda yine aynı Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr Lelia Rus Pirvan’ın davetlisi olarak sergi açacak.

Aksaray’ ın ağırlıklı olarak tanıtıldığı” Kapadokya ” resim sergisi ve “Ihlara Güzelyurt” fotoğraf sergisi olmak üzere iki ayrı kişisel sergi açacak olan Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya sergi hakkında bilgiler verdi.

Aksaray Üniversitesi Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun, Romanya ve Türkiye arasında bu tür sanatsal etkinliklerle birçok kültür köprülerinin kurulmasının uluslararası ilişkilerde oldukça önemli olduğunu ve bu anlamda Aksaray’ın sahip olduğu Ihlara Vadisi gibi Dünya’ da eşi benzeri olmayan güzelliklerin tanıtılması anlamında önemli olduğunu belirterek iki ülke arasında sanat çalıştayları yapılması gibi birçok projenin gerçekleşmesi temennilerinde bulunarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya teşekkür etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun’a yapmış olduğu çalışmalardan ve projelerden dolayı teşekkür etti. Başkan Yazgı, bu tür etkinliklerle projelerle Aksaray’ın tanıtılmasının gerekli olduğunu ve bu tür çalışmaların sürekli gerçekleştirilmesiyle Aksaray’ımızı sadece Türkiye’de değil ulusal platformlarda tanıtımının gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.