Dolar 32,4897
Euro 34,5579
Altın 2.496,82
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray sabit kanatlı insansız hava aracı ile tanıştı

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’ı ziyaret ederek, kurum bünyesinde kullanılan sabit kanatlı insansız hava aracı (İHA) ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı..

Aksaray sabit kanatlı insansız hava aracı ile tanıştı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Eylül 2016 23:20

Genel Sekreter Ramazan Altundağ, 2 aydır aktif olarak uçuş yaptığımız İHA’nın alımı ve kullanımı için 1 Elektronik Mühendisi, 2 Harita Mühendisi ve 2 Topoğraftan oluşan bir çalışma grubu oluşturduk.  8 aylık araştırma süreci içerisinde Türkiye’de satışı gerçekleştirilen tüm markalar ile görüşmeler ve deneme uçuşları yapılarak en doğru ürünü almak için çalıştık. Yapılan araştırmalar neticesinde İsviçre yapımı SenseFly ebee RTK marka insansız hava aracını alımını gerçekleştirdik. Diyen Altundağ sözlerine şöyle devam etti.

Günümüz bilgi ve teknolojinin en üst düzeyde kullananların başarıya ulaştıkları bir çağ. Bu bağlamda göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımızı kolaylaştıracak ve en doğru veriyi elde ederek en güzel  projeleri üretebilmek için gerekli olan teknolojik alt yapıyı sağlamak adına çeşitli alet ve cihazlar alarak ekipler kurduk. İmar planına altlık hali hazır sayısal haritaların üretilmesinde, yol projelerinin hazırlanmasında, tarımsal sulama sahalarının tespiti ve proje çalışmalarında, kaçak yapı kontrollerinde, sayısal ortofoto haritaların hazırlanması gibi işlerimizde kullanacağımız İHA, gerek verilerin doğru elde edilmesinde gerek se proje verilerinin daha kısa sürede tamamlanmasında kurumumuz çalışmalarına çok büyük katkıda bulunmuştur.  Örnek verecek olursak Hasandağ Kayak Tesisleri için hazırlayacağımız 150 hektar büyüklüğünde imar planı halihazır haritası için yaptığımız yaklaşık maliyet çalışmasında, firmalar yaklaşık iş bitirme süresini 60 gün, iş bedelini de 78.000,00 TL olarak verdiler. Biz bu çalışmayı kendi ekibimizle toplamda 500 hektar alan için, 4 cm hassasiyetle 5 gün içerisinde bitirdik. Aynı şekilde halihazırında 4 mt kayıklık tespit ettiğimiz Ilısu köyümüzün 190 hektar büyüklüğünde imara planına yönelik halihazır harita hazırlanması işini  2 günde tamamladık. Yenipınar Köyümüzde imara yönelik halihazır haritasının hazırlanması, kaya düşme alanlarının ve orman sınırının tespiti için yapmış olduğumuz çalışma normalde 15 günlük bir çalışma olmasına rağmen İHA ile bu süre 3 güne düşmüştür.

Bu hafta içerisinde Doğantarla köyümüzün sit alanları tespiti, halihazır haritaların hazırlanması için 1.000 hektarlık alanı uçarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu 4 çalışmanın tamamlanması ile birlikte insansız hava aracımızın maliyetini çıkartmış olacağız. 51 İl Özel İdare içerisinde sabit kanatlı insansız hava aracı alımını yaparak aktif bir şekilde kullanan ilk özel idare olmaktan gurur duyuyoruz dedi.

İnsansız hava aracı hakkında bilgi alan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün; çalışmalarından dolayı Genel Sekreter Ramazan Altundağ ve İHA ekibine teşekkür etti, arazide yapılacak bir uçuşa katılmak istediğini belirterek kurumdan ayrıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.