Dolar 32,5456
Euro 34,9021
Altın 2.426,54
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

Aksaray Sempozyumu tamamlandı

Aksaray Sempozyumu tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2018 14:20

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin, gölgesi kendi sınırlarının ötesine taşan bir ülke olduğunu belirtti.

“3’üncü Uluslararası Aksaray Sempozyumu” kapanış töreninde konuşan Rektör Şahin, imparatorluk bakiyesi bir ülke olan Türkiye’de farklı renklerin bir arada yaşadığını, bunun bazen “mozaik” şeklinde tarif edildiğini, ancak “ebruli” ifadesinin çok daha sıcak olduğunu kaydetti. Ebru’da farklı renkler olmakla birlikte, ahenkli bir geçişin de söz konusu olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Çok sayıda ülkede şehitliği olan bir ülkeyiz ve fedakâr bir ecdadın torunlarıyız. Biz, bu gerçeklere göre çalışmalarımızı planlıyoruz. Göreve geldiğimizde 400 civarında yabancı öğrencimiz vardı. Bugün, 41 farklı ülkeden bin 350 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Hedefimiz, 2023 yılına geldiğimizde, mümkünse her dört öğrenciden birisinin farklı ülkelerden olmasıdır” dedi. Gerçekleştirilen sempozyumu önemsediklerini ve ileriki yıllarda Aksaray’ın tüm ayrıntılarına dair önemli bir külliyatın ortaya çıkacağını söyleyen Şahin, “Bir yere âşık değilseniz başarılı da olamazsınız, mutlu da. Göreve geldiğimiz andan itibaren, yaşadığımız şehre dair iz bırakacak çabaların içinde olduk. Sempozyum da bunlardan birisi. Aksaray’a âşık şekilde çalışıyoruz. Aksaray’ın tüm detaylarını, bilimin evrensel ölçeği içerisinde akademinin yararlandığı bir kaynağa dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu sempozyum ilerledikçe ortaya ciddi bir külliyat çıkacak” dedi. Şahin, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan tüm kurumlara ve çalışanlarına da teşekkür ettiklerini vurguladı.

Sempozyumun kapanış oturumunda Prof. Dr. Necmettin Aygün “Aksaray’ın Yönetimi ve Yönetimde Ateşoğullarının Etkinliği,” Doç. Dr. Sırrı Hakan Kırımlı ise “Aksaray’da Kırım Tatarlarının Yerleşimi” başlıklı sunumlarını yaptılar. ASÜ Rektörü Şahin, sunumların ardından akademisyenlere plaket ve belge takdiminde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.