Dolar 32,4830
Euro 34,8002
Altın 2.471,92
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C

Aksaray Somuncu Baba Filmi için tek yürek oldu

“Aşkın Sırrı Somuncu Baba” Filmi 1 Nisan 2016 tarihinde izleyici ile buluşuyor..

Aksaray Somuncu Baba Filmi için tek yürek oldu
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2015 19:31

Anadolu’dan düşünce dünyasına yön veren Türk İslam medeniyetinin tesisinde önemli bir rolü bulunan Şeyh-Hamidüddin-i Aksaray’i -Somuncu Baba’nın hayatı Aksaray Belediyesi öncülüğünde beyaz perdeye aktarıldı.

Bu alandaki ilk önemli yapıt olan ‘Aşkın Sırrı Somuncu Baba’ filmi 1 Nisan 2016 tarihinde izleyici ile buluşacak. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi katkılarıyla tamamı Aksaray’da çekilen filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı resmi olarak destekleme kararı aldı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Kürşat Kızbaz’ın yaptığı Furkan Palalı, Altan Gördüm, Tuvana Türkay, Altan Akışık, Suna Selen, Saruhan Hünel, Sinan Albayrak ve daha birçok ünlü oyuncunun rol aldığı filmin Türkiye’de ve Dünya da ses getirmesi için büyük bir tanıtım atağı başlatıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, filmin yapımcı ve yönetmeni Kürşat Kızbaz, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahaddün Varol, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve Belediye Başkan Yardımcılarının katıldığı toplantıda 1 Nisan’da gösterime girecek filmin daha geniş kitlelere aktarılması için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Somuncu Baba’nın 3,5 aylık bir dönem var bu rahat bir zaman tanıtım açısından uygun bir zaman aralığı. Heyecanlanmıştık, bu heyecanımıza değdi film tamamlandı gayet güzel ve iddialı bir film ortaya çıktı. özellikle belediye başkanımız her türlü desteği sağladı. Bizler yetmediği yerde destek olmaya çalıştık. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle bunun sunumu ve tanıtım gerekiyor. Bunun için Aksaray elinden gelen bütün desteği gayreti gösterecektir. STK larla kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşı ile destek olacaktır. Bunun yolu yordamı belirlenmeli ne yapılacağı konusunda somut adımlar oluşturulup bu doğrultuda hareket edelim. Herkes bu konuda ne yapması gerekiyorsa bunu planlayalım ve gayretli şekilde uygulayalım. Bu film birçok fayda sağlayacaktır. Burada Aksaray’ın tanıtımı gerçekleşmiş olacak. Önemli oranda, Somuncu baba gibi bir değeri tanıtmış olacağız. Toplumda Çok boyutlu faydalar sağlayacak bir film toplum Somuncu Baba Filmi şehre toplumsal değerlere önemli getiriler sağlayacaktır. Bu konuda öneriler ışığında daha çok kişinin bu filmi izlemesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı açıklamada 1 Nisan tarihinden önce filmin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini söyledi. Birçok şehrin marka değeri olduğunu şehirlerin bu marka değeri üzerinden o şehri ve kendisini daha iyi tanıttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bizde böyle bir marka çalışması yaptığımızda ortaya Somuncu Baba çıktı. 1,5 yıl önce böyle bir filmin ilk çalışmaların başlattık. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ın fikir babası olduğu yazar Mahmut Ulu’nun yazdığı kitaptan filmin senaryosu oluşturuldu ve ortaya konusu, oyuncuları ve ile çok kaliteli bir yapım olarak Aşkın Sırrı Somuncu Baba filmi çıktı’’ dedi.Yazgı, “Filmin bütün Türkiye de daha çok kişi tarafından izlenmesini istiyoruz. Bu nedenle filmimizin tanıtımını en iyi şeklide yapmak istiyoruz.’ Diyerek tanıtım atağına geçeklerini belirtti.

Yazgı konuşmasında; “Bu film bizim için çok önemli. Bu filmin hepimizin filmi Aksaray’ın bir değeri büyük bir manevi değerin hayat hikâyesinin anlatılması çok önemli. Günümüzde “Deaş” ve diğer bunun gibi düşünce tarzları ortada. İslam’la asla bağdaşmayan bu akımlara bir cevap olarak bu film çok önemli. Bu filmde anlatılan konular cümleler, canlı cansız her şeye karşı hoşgörü sayı ön planda. Bunu seyredenler İslam’la ilgili algıda değişecektir. Bu film dünya da gösterime girecek. Birçok ülkede yayınlanmasının sağlanması yapılacak. Berlin ve New York da gala düzenleyeceğiz. Birçok dile çevrilecek’ dedi.

Filmin yapımcı ve Yönetmenliğini üstlenen Kürşat Kızbaz da ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmi kendi değerlerimizi manevi değerlerimizi anlatan, çok önemli bir şahsiyetin düşünce ve hayat felsefesini anlatan önemli bir yapıt olduğunu söyledi. Son dönemde Türk sinemasına bakıldığında vizyona giren filmlerin hiç birisinin bu heyecan ve kaygıyla yapılmış bir film olmadığını söyleyen Kızbaz; “Biz bir komedi filmi yapmadık. Bu nedenle bizim normal filmlerin tanıtım kampanyalarına göre çok daha güçlü bir tanıtım kampanyası ile yola çıkmamız gerekiyor. Türk Hava Yolları filmimizin resmi sponsoru oldu. Yine Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmemizde Berlin de bir gala düşünüyorduk ancak bakanımız buna New York’u da ekledi. Tüm dış temsilciliklerde bu filmin izlenmesi ve tanıtılmasına yönelik çalışma başlatılacağını belirtti.’ dedi. Kızbaz, Somuncu Baba gibi büyük bir manevi şahsiyetin ilahi aşkı arama ve bu aşkın sırrına varma yolculuğunun anlatıldığı film 117 dakika olduğunu ve her karesinin de doğal bir film platosu olan Aksaray çekildiğini belirtti.

Toplantıya katılan katılımcılar filmin daha geniş kitlelere ulaşılarak tanıtımının yapılması noktasında her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirttiler. Başkan Yazgı, gün boyunca Oda Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Plaformu ve Dernek temsilcileriyle, Sivil Toplum Kuruluşları Platformundaki 71 STK temsilcisinin yanı sıra Aksaray’da faaliyet gösteren yerel, ulusal radyo, TV, Gazete ve Ajans temsilcileriyle bir araya gelerek, Aşkın Sırrı Somuncu Baba Filminin ve Aksaray’ın tanıtımı konusunda görüş alış verişinde bulundu. Yapılan toplantılarda bütün STK temsilcileri topyekûn destek kararı verdi..

Somuncu Baba Aşkın Sırrı Fragman

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.