Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Tabip Odası’ndan 14 Mart mesajı

Aksaray Tabip Odası’ndan 14 Mart mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Mart 2023 19:47

Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Aksaray Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Karabatak’ın mesajı şu şekilde:

“14 Mart Tıp Bayramı İstanbul, İngiliz işgali altında iken 3.sınıf öğrencisi Hikmet Boran Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane’nin iki kulesi arasına Türk bayrağı çekilerek sözde tıp bayramı kutlaması aslında ise işgale karşı bir direniş olarak kutlanmıştır. O hikmet Boran ki bulduğu tifüs aşısının ilk denemesini kendisine yapmış,44 yaşında Sarıkamış’ta, karda mahsur kalan Mehmetçikleri kurtarmak için çalışırken zatürree olup hayatını kaybetmiştir. Böyle kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak 6 Şubat’ta hepimizin canını yakan on bir ilimizde yıkıma sebep olan, açıklanan 48.448 vefat ve yüzbinlerce mağdurun bulunduğu deprem felaketi sonrası herhangi bir program yapmayı uygun bulmadık.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan, bir kısmı görevi başında olduğu hastanede 448 sağlık personelimizin hayatını kaybettiği 528 sağlık personelinin yaralandığı büyük afet sonrası 14 Mart bizim için buruk ve birbirimizin yarasına merhem olmamızı hatırlatan bir gün olarak dayanışmanın ön planda olduğu bir gün olarak hafızamıza kazınmıştır. Bunun nişanesi olarak ta Deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere yardım toplamayı tercih ettik ve yardım kolilerini 14 Mart ta Valiliğimiz bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakfına teslim edeceğiz.

Aksaray Tabip Odası olarak, hekim arkadaşlarımızla deprem bölgesinde mevcut ihtiyaçlara çözüm üretmek ve maddi-manevi çare olmak için katkılarımızı sunduğumuz bu dönemde ,devam eden ihtiyaçları farkında olacağımız, duyarlılığımızı biraz bile eksiltmeden desteğe devam edeceğimizi bildirmek isteriz.

Ülkemizin; bu büyük felakette gösterdiği kenetlenmenin eksilmeden süreceği, yaraların ise biran önce sarıldığı, daha güvenli binalarda yaşadığımız, daha güvenli hastanelerde çalıştığımız 14 Mart Tıp Bayramları kutlayacağı günler görmesi dileğiyle”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.