Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

Aksaray Ticaret Borsası, 2025 vizyonunu basınla paylaştı

Aksaray Ticaret Borsası, 2025 vizyonunu basınla paylaştı
8 Ocak 2026 13:16

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, borsanın bugüne kadar hayata geçirdiği projeleri, 2025 hedeflerini ve Aksaray’ın geleceğine ilişkin vizyonunu paylaştı.

Göreve geldikleri 2013 yılından itibaren net ve kararlı hedeflerle çalıştıklarını belirten Özkök, Türkiye genelinde bulunan 113 oda ve borsa arasında Aksaray Ticaret Borsası’nın proje üretme kapasitesiyle öne çıktığını söyledi. Özkök, “Bugün birçok oda ve borsa bizim projelerimizi örnek alıyor. Türkiye’nin en fazla proje üreten borsasıyız.” dedi.

Tren Yolu ve Su Hayati Öneme Sahip

2025 yılının Aksaray için kritik bir eşik olacağını vurgulayan Özkök, özellikle ulaşım ve su konularına dikkat çekti. Aksaray’ın tren yoluna kavuşmasının bölge ekonomisi için büyük bir dönüm noktası olacağını ifade eden Özkök, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın tren yolu projesinin yapılacağını kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

Tarımın stratejik önemine değinen Özkök, “Gıdayı yöneten dünyayı yönetir” sözleriyle suyun hayati rolüne vurgu yaptı. Türkiye’nin acil su ihtiyacına çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Özkök, dış havzalardan su getirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Üreticiye, Tüccara ve Finansmana Destek

TOBB Nefes Kredisi sürecinde aktif rol aldıklarını belirten Özkök, üretici ile tüccar arasında hakemlik görevi üstlendiklerini ifade etti. Ortaköy ve Eskil ilçelerinde ticaret borsalarının kurulduğunu, iş yerlerinin yapılarak tapularının esnafa teslim edildiğini kaydetti.

2025 yılında mısır fiyatlarının ilk kez Aksaray’da açıklanmasının önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Özkök, ilçelerdeki üyelerle düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi.

20 Milyon Liralık Proje ve Yüzlerce Kişiye İstihdam

Aksaray Üniversitesi ile AR-GE çalışmalarının sürdüğünü belirten Özkök, 2025 yılı içerisinde 20 milyon liralık proje kazandırdıklarını açıkladı. Bu projelerin Aksaray Ticaret Borsası’na özel olarak hazırlandığını ve SOGEP projesinin ajans nezdinde doğrudan borsa tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Borsada 120 personelin görev yaptığını, yan hizmetlerle birlikte toplamda 320 kişiye istihdam sağlandığını dile getiren Özkök, 2013 yılından bu yana öğrencilere burs desteği verdiklerini de sözlerine ekledi.

34 Milyar Liralık Ticaret Hacmi

Borsa üyelerinin toplamda 34 milyar liralık ticaret hacmine ulaştığını belirten Özkök, bunun karşılığında 678 milyon lira verginin devlete ödendiğini söyledi.

“Aksaray Ticaret Borsası şehirle bütünleşmiş durumda. Aksaray’ın gelişmesi için her projenin içinde olmaya devam edeceğiz.” diyen Özkök, Türkiye genelinde 5’inci sıradaki borsa olmanın gururunu yaşadıklarını, hedeflerinin ise 2026 yılında 7 yıldızlı borsa olmak olduğunu ifade etti.

Toplantıya; Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Aktürk, Naci Duman, Erdal Yıldız, Hasan Kurt, Hidayet Şanlı ve Rıfat Atak da katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.