Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Ticaret Borsası bir ilke imza atıyor

Aksaray’da simental ırkı yetiştiriciliğinde markalaştırma çalışmaları başladı.

Aksaray Ticaret Borsası bir ilke imza atıyor
Aksaray Anadolu AŞ
1 Aralık 2016 16:13

Aksaray’da simental ırkı yetiştiriciliğinde markalaştırma çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Aksaray Ticaret Borsası Toplantı salonunda Toplanan Konunun Uzmanları, Aksaray’a Embriyo ve Sperma Gen Merkezi Kurulması Konusunda seminer düzenlenerek İstişarelerde bulunuldu.

Aksaray Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Gerçekleşen Seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yaplıcan, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Naci Duman, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Öksün, Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayhan, , Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Kani Yerli, Sultanhanı Kooperatif Başkanı Mahir Sarı, HAYKOP Başkanı Kadir Yayar, Konya Üniversite Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Esat Sami Polat, Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zeo Teknik ve Hayvan Besleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Karabulut , Aksaray Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Uzmanı Doç.Dr. Tahir Karaşahin, Aksaray Üniversitesi Viroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hikmet Ün, Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Halil Selçuk Biricik ve Üyeler Katıldı.

Seminerin Açılış Konuşmasını Yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök “ Esas toplanmamızın amacı Türkiye ye şuanda dışardan damızlık hayvan ithalleri gerçekleşiyor. Biz istiyoruz ki Dışarıdan hayvan ithalleri gerçekleştirmeyelim. Türkiye’de simental dendiğinde Aksaray’ın akla gelmesi konusunda çalışmalar başlatarak Aksaray Üniversitesi ve konunun uzmanları ile bir araya gelerek Aksaray’a embriyo ve sperma gen merkezi kurulması noktasında çalışmalar başlatalım istedik. Biliyorsunuz ki Aksaray’ımız hızla gelişen büyüyen bir şehir. Buna bağlı olarak küçük ve büyükbaş hayvan varlığımızda süratle artmaktadır. Ayrıca Aksaray’a ithal olarak getirilen simental ırkı sayısı son iki yılda ciddi bir artış göstermiştir. Biz istiyoruz ki kendi simental ırkımızı kuracağımız embriyo gen merkezinde kendimiz üretip dış pazarda yer alarak marka şehir olma yolunda hızla ilerleyelim.

Birkaç ilde bunun gibi bir çalışma başlatılmış mesela akla holstein denince akla Ödemiş, İzmir ve Trakya bölgelerimiz geliyor. Bizde diyoruz ki Damızlık simental denince akla Aksaray gelsin. Herkes Aksaray dan tedarikini gerçekleştirsin ve Türkiye’nin çeşitli illerine tedariğini sağlayalım.

Burada en önemlisi Sayın il Gıda ve Hayvancılık il müdürüm Bestami Zabun beyefendi de sağ olsun Aksaray menfaatine, Aksaray’ın hayvancılığı adına olan gelişmeleri bizzat takip ederek destek veriyor. En büyük yardımcımızda il müdürlüğümüzün teşkilatı olacak. Çünkü simental ırkının sayısını, doğurganlığını ve tüm verileri onlarda var. Bizde diyoruz ki bu denli gelişmeye müsait ve her tarafından bereket fışkıran, değerli topraklarımız varken bunu fırsata çevirerek marka şehir olma yolunda hızla ilerleyelim. Katılımlarından dolayı öncelikle il müdürümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray’ın marka şehir olabilmesi için var gücümüzle bütün imkanlarını seferber edeceğini ifade eden İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun “Aksaray dendiğinde Simental ırkı hayvanın akla gelebilmesi için ne gerekiyorsa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü olarak bütün çalışmalarda yer alacağımızı ifade etmek istiyorum. Üzerimize ne düşüyorsa gereğini yapmaya hazırız. Hamit Başkanıma burada ev sahipliği yaptığı için ve böyle bir projeyi hayata geçirdiği için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Seminer soru cevap şeklinde davam ederek son buldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.