Dolar 32,4151
Euro 34,8070
Altın 2.419,64
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Aksaray Üniversitesi 17 yaşına girdi

Aksaray Üniversitesi 17 yaşına girdi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mart 2023 07:56

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) 17 yaşına girdiğini ve Türkiye’nin yeni kuşak yükseköğretim kurumları arasındaki yükselişini sürdürdüğünü söyledi.  

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) 17 yaşına girdiğini ve Türkiye’nin yeni kuşak yükseköğretim kurumları arasındaki yükselişini sürdürdüğünü söyledi.

– ASÜ, Kendi Yaşıtları Arasında Nitelikli Bir Noktada –

Rektör Şahin, ASÜ’nün 17’inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı. Yaklaşık sekiz yıldır hem Aksaray’a hem de ASÜ’ye âşık şekilde çalıştıklarını ve her yıl bir öncekinden daha anlamlı değişiklikler yapmak için samimiyetle gayret gösterdiklerini kaydeden ASÜ Rektörü, performans raporlarında da bu durumun somut şekilde görülebildiğini belirtti. Gerek fiziki alan üretimi ve kullanımı gerekse okul, bölüm ve program açma, bilimsel proje üretimi gibi akademik alanlar ve bunlarla ilintili tüm alt başlıklarda iyi işler ortaya koyduklarına dikkat çeken Rektör Şahin, “Tüm bunlar ASÜ’yü kendi yaşıtları arasında farklı ve nitelikli bir noktaya taşımıştır” dedi.

– Derinleşme Çalışmaları incelikli Noktalara Evrilecek –

Görev sürelerini iki aşamalı olarak değerlendirdiklerini anımsatan ASÜ Rektörü, “İlk dönemi daha çok fiziki yapılaşmanın tamamlanması dönemi olarak adlandırıyoruz. Bu süreçte binaların, altyapının ve üstyapının hazırlanması ile teknik işleyişin kurulması gibi çalışmalar yapıldı. İkinci dönem ise derinleşme dönemi. Bu süreç içinde de kültür-sanat faaliyetleri, akademik çalışmalar, şehirle ilişkiler ve kurumsallaşma etkinliklerine ağırlık verildi. Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, dünyanın en çevreci yükseköğretim kurumlarından birisi olmanın yanı sıra engelsiz kampüs alanında Türkiye’de zirvede yer aldı. İlerleyen yıllarda derinleşme çalışmaları daha incelikli noktalara doğru evrilecektir” dedi.

– Tüm Başarılar Geniş Bir Ailenin Katkısıyla Olmuştur –

Hiçbir başarının tek başına elde edilemeyeceğini ve ASÜ’deki gelişmelerin geniş bir ailenin katkılarıyla şekillendiğini söyleyen Rektör Şahin, “Gelişimin ve pozitif değişimin arkasında büyük bir emek, sabır ve özveri var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversitemizin kurulmasına, büyümesine ve yatırım almasına katkı sunan tüm devlet büyüklerimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Rektörlerimize, kurum içinden ve dışından paydaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca idari ve akademik personelimiz ile her düzeyde çalışanlarımız da başarıların öznesidir” dedi.

Aksaray’ın ve Türkiye’nin gelişimine doğrudan ve dolaylı katkıları olan ASÜ’nün istikrarlı biçimde büyümeye devam edeceğini de belirten Şahin, sözlerini, “Üniversitemizin 17’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Daha nice 17 yıllara…” diyerek tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.